10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات - پورتال رنگی

روانشناسی ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

شغل هایی با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و اجتناب از این تاثیرات

بر طبق تحقیقات جامعه شناسی، همه ما، 3/1 زندگی خود را برای 40 ساعت کار هفتگی صرف می نماییم، که این مشاغل و کارها، در طول زمان، ویژگی های روانی ما را تحت تاثیر خود قرار می دهند.

در کنار جنبه های مثبت مشاغل ما، نکات و جنبه های منفی نیز وجود دارند: به عنوان مثال می توان از کنترل پیاپی و بی وقفه E-mail شخصی توسط یک بازرگان، حتی در زمان استراحت و تعطیلات و فرمان دادن های بی وقفه یک شخص نظامی یا انتظامی در منزل نام برد.

در این مقاله کوشیده ایم به توصیف چگونگی اثر بخشی مشاغل مختلف بر روی شخصیت انسان پرداخته، و راهکارهایی به منظور عوض نمودن شغلمان ارائه نماییم و بیاموزیم که چگونه بنده و اسیر کارمان نباشیم.


بیشتر بخوانید:

31 حقیقت شغلی ناخوشایند

13 اشتباهی که به هنگام درخواست شغل مرتکب شوید

راهنمای تنظیم برنامه شبانه روز مخصوص افراد موفق


پرسنل نظامی و انتظامی

10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

شغل یک مامور نظامی و یا انتظامی، بر رو ی خود این اشخاص و حتی خانواده این افراد اثر می گذارد. تمامی اعضای خانواده در محیطی مملو از انضباط به سر می برند. فرزندان چنین خانواده هایی براحتی از فرزندان خانواده هایی که سرپرست آنها  مشاغلی از قبیل معماری و خبر نگاری دارند، متمایز و قابل تشخیص می باشند. در ابتدای کار، احترام، وقار، و دارا بودن اندامی متناسب، از مزایای مامورین نظامی و انتظامی می باشد، اما با گذشت زمان، این افراد دچار خشونت و بدگمانی بیشتری نسبت به موضوعات پیرامون خود شده، توان همدردی و درک احساسات دیگران را از دست می دهند. افراد شاغل در نیروهای نظامی و انتظامی، به تدریج اثر پذیری احساسی خود را از دست داده و هر موقعیت و شرایطی را صرفا از لحاظ منطقی ارزیابی نموده و در این ارزیابی، عشق و گذشت و مهربانی را کنار می گذارند. به همین علت است که مهربان بودن و داشتن رفتاری متعادل و متوازن با افراد خانواده برای ایشان بسیار مشکل و دشوار می باشد.


بیشتر بخوانید:

22 مورد از عجیب ترین سلاح های جهان


پزشکان

این شغل، یک پزشک متخصص را وادار به (ساخت) دیواری دفاعی مینماید که شامل خونسردی و بی تفاوتی، سردی در رفتار، بدگمانی و عیب جویی میباشد و این صفات به واسطه مواجهه روزمره با درد و رنج و فوت افراد و بیماران، به وجود می آیند. شوخی های متداول و ویژه پزشکان با بیماران، در واقع نوعی واکنش دفاعی- روانی در قبال استرس و ترس دائمی آنها می باشد. عادت به مخفی نگاه داشتن احساسات و داشتن رفتاری آرام، باعث گسستگی احساسی و بی میلی در عنوان نمودن مشکلاتشان به دیگران می گردد. پزشکان عادت دارند خود را چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی، برای کمک و یاری به دیگران، آماده نگاه دارند.

معلمان

10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

شخصی با حرفه معلمی، توان مدیریت و اداره گروه بزرگی از بچه ها را دارا می باشد، و به همین دلیل است که در زندگی خانوادگی خود، سختگیری هایی از وی دیده می شود. از معلمان صفات و کیفیت هایی همچون اقتدار، محافظه کاری، زمینه و استعداد متکلم وحده بودن(کسی که دوست دارد فقط حرف بزند و دستور بدهد ولی چون و چرا و اما و اگر نشنود.مترجم) و قانون مدار بودن مشاهده می گردد. اگر کسی تمام طول روز را با بچه ها میگذراند و سر می کند، در خانه و خانواده نیز رفتار های مشابهی را با اقوام و خویشان خود، با سنین مختلف، خواهد داشت. رفتارهایی از قبیل نصیحت کردن، احساس نیاز به اینکه همیشه همه چیز آماده و فراهم باشد، و اینکه باید هر موردی را 10 بار تذکر و توضیح داد، در معلمان دیده می شوند.

همچنین بخوانید:  فعالیت آرامش دهنده اعصاب

تجار و صاحبان موسسات تجاری

مهم است که بدانیم، تجارت شغل نیست بلکه نوعی طرز فکر و روش زندگی است. این شغل اغلب اجازه رسیدن به توافق و مصالحه و گذشت را به تاجر نمی دهد. برای کسب موفقیت، کار باید هدف اصلی زندگی قرار گیرد. به همین علت است که تجار شبانه روز به تجارت و شغل خود فکر می نمایند. تجارت از آن دسته مشاغلی است که در چرخه ایی دائمی از گسترش قرار دارد، بدون آنکه هدف و نهایتی معین و مشخص داشته باشد. به این خاطر، یک تاجر همواره در حال تفکر به چگونه رشد کردن و ترقی یافتن در عرصه کار خود می باشد، و از بستگان و خویشان خود نیز می خواهد همانند او باشند. حتی گاهی اوقات، با وجود اینکه در جستجوی راهی برای ترقی بیشتر سطح شغلی و گسترش تجارت خود می باشند، خودشان نمی دانند که چه واقعا چه  می خواهند و به دنبال چه چیزی می باشند.

وکلا

10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

شغل وکالت، به واسطه فشار کاری زیاد، فقط مناسب افرادی با اخلاق و اراده ایی قوی می باشد. سکوت، از عناصر و (باید های) اساسی این شغل می باشد زیرا یک وکیل نیاز به تمرکز بر روی موضوع و پرونده پیش روی خود دارد. عموما وکلا از مشکلاتشان حرفی به میان نمی آورند و به ندرت از دیگران کمک می خواهند. همین عادت و خلق و خو، باعث ایجاد افسردگی و اضطراب در ایشان می گردد. یک وکیل موفق باید توانایی پیش بینی انواع بازی های قانونی و ترفند های منفی و احتمالی علیه موکل خود را داشته باشد. پس وکلا بیش از حد توان جسمی و روحی خود به تحمل مسائل و مشکلات می پردازند و باری بیش از حد را بر دوش می کشند و به مخفی ساختن مشکلات مرتبط به سلامتی خود اقدام می نمایند، طوری که هیچگونه تداخل و مزاحمتی برای شغل ایشان ایجاد ننماید.

حسابداران

10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

برای حسابداران، تغییر شخصیت لازم برای محیط کار به شخصیت متاسب با زندگی خصوصی، کاری بسیار مشکل می باشد، چون آنها یاد گرفته اند با اعداد و ارقام سر و کار داشته باشند. دقت و وسواس بیش از حد یکی از ویژگی هایی است که حسابداران وارد زندگی شخصی خود می نمایند. سالها کار یکنواخت و پرزحمت و سخت، اثر خود را بر روی ایشان می گذارد و آنها را تبدیل به افرادی کسل کننده و متظاهر می نماید. حساب داران هر چیزی را در سر جای خود قرار داده و بر اساس برنامه ایی سخت و فشرده هر کاری را به اتمام می رسانند. برای مخارج خانواده به دقت برنامه ریزی می نمایند و همواره محیط خانه خود را تمیز و مرتب نگاه می دارند.

همچنین بخوانید:  13 اشتباهی که به هنگام درخواست شغل جدید مرتکب می شوید

خبرنگاران

خبرنگاران همواره در میانه موضوعات هستند. آنها معمولا شاهد صحنه هایی ناخوشایند و وحشتناک بوده که بر روی روح و روان ایشان اثرات منفی از خود به جای می گذارد. بعلاوه نمی توانند از وقایع پیرامون خویش دور باشند زیرا هر اطلاعات جدیدی، محرک و مشوقی برای نوشتن مقاله ایی تازه می باشد. این شغل نیازمند ارتباطی قوی با اقشار مختلف جامعه بوده (که گاهی اوقات افراد جالب و مثبتی نیستند).  سانسور مطالب باعث ایجاد محدودیت در کار خبر نگاران گردیده، توانایی بیان نقطه نظراتشان را تضعیف و سلب می نماید و باعث نومیدی در ایشان می گردد. علاوه بر آن کار در روزهای تعطیل و بی خوابی های گاه و بیگاه، بدن و جسم ایشان را به سرعت خسته و فرسوده می سازد.

روانشناسان

10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

بسیاری از مردم، برای حل مشکلات روانی خود، به آموختن روانشناسی می پردازند. بسیاری از آنها در حین تحلیل مسائل و مشکلات دیگران، به دنبال یافتن ریشه مشکلات خود می باشند. روانشناسان دچار خستگی هیجانی  می گردند، زیرا مدام به مشکلات و مسائل و مصائب دیگران گوش می دهند. همه آگاهان در این زمینه می دانند که بهبودی بیمار به نحوه عملکرد روانشناس او بستگی دارد و این مسئولیت سنگین، در شخص روانشناس ایجاد استرس و ترس از ارتکاب اشتباهی مرگبار مینماید.

خود اشتغالان و خویش فرمایان

10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

یک شخص خوش مشرب، همراه با نظم شخصی بالا، می تواند یک خویش فرمای موفق باشد. اما در آمد ناپایدار و آسیب پذیری اجتماعی، از ایشان، افرادی با حس بلاتکلیفی دائم به وجود می آورد. محل کار این افراد در خانه بوده و هیچ فرصتی برای تبدیل شخصیت کاری به شخصیت متناسب در منزل ندارند و هیچ تغییری در ظاهر ایشان پدید نمی آید. علاوه بر آن، میزان غیر استاندارد ساعات کار و تفکر دائم در مورد شغل خود، اثر بدی بر روی زندگی ایشان می گذارد. به همین خاطر است که برای خویش فرمایان داشتن تغییرات ظاهری (در سر و وضع و لباس و غیره. مترجم) و آرامش روحی و دوری از هیجان، از واجب ترین کارها به شمار می آید.

معماران

10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

معماران به کار کردن دیوانه وار مشهور می باشند. حتی ظاهر خسته ایشان نیز عامل به وجود آمدن طنز ها و لطیفه های بسیاری می باشد. تا دیر وقت در دفتر ماندن، کار در روزهای تعطیل و کمبود خواب، اثرات منفی خود را بر روی سلامت ایشان می گذارند. دوستان افراد معمار، معماران دیگر می باشند و به دیگر افراد مردم علاقه ایی ندارند. فشار هیجانی دائم، حس زیاد مسئولیت، درگیری های مداوم با مشتریان، بحران کمبود خلاقیت و داشتن کمی توهم در بزرگی و شکوه و عظمت خود، کار آنها را به افسردگی می کشد که در بین معماران از بیماری های شایع می باشد.

همچنین بخوانید:  آموزش نحوه رفتار با افراد بی ادب

چند نصیحت به کسانی که دیوانه وار کار می کنند و کار مفهوم زندگی آنها شده است

10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

  • چگونگی مدیریت زمان را بیاموزید. سعی کنید برای هفته ایی که در پیش روی دارید، زمان را حتی در مورد مدت رفت و آمد خود برنامه ریزی نمایید. بهتر است کار های مربوط به هفته پیش روی را به صورت فهرست درآورید. این نصیحت و توصیه، هم برای خویش فرمایان و هم کارمندانی که برای کار به اداره و یا دفترشان رفت و آمد می نمایند، مفید می باشد.
  • دیدار های کاری خود را در طول روز برگزار نمایید. این امر باعث می شود، عصر ها وقت آزادی برای سرگرمی، تفریح و خانواده خود داشته باشید. همان اول روز کارهای مهم و فوری را انجام دهید تا بعد از ظهر را به استراحت بپردازید.
  • چگونه صرف نظر کردن از کار را بیاموزید. کارهای خود را به خانه نیاورید و انجام ندهید. از طریق یک E-mail اعلام کنید که در تعطیلات آخر هفته، هیچ کاری را رسیدگی نمی نمایید. شماره تلفن کاری خود را از شماره تلفن شخصی جدا نموده و در موقع تعطیلات آن را خاموش نمایید. بعد از یک روز کاری، به ورزش بپردازید، حمام کنید و یا به قدم زدن در پارک اقدام نمایید.
  • به تفریحات و سرگرمی های مورد علاقه خود مشغول شوید. خیلی عالی است که به کار خود علاقمند هستید، اما باید، در راستای داشتن تفریح و سرگرمی برای خود نیز اقدام نمایید. به همین خاطر است که چند ساعتی در هفته را به سرگرمی های مورد علاقه خود اختصاص داده و نوع فعالیت خود را عوض کنید.
  • پست و موقعیت شغلی خود را فراموش نمایید. اگر شما کارمندان خود را مدیریت می نمایید، اجازه دهید همسر شما همه چیز را در خانه مدیریت کند. از سوی دیگر، اگر در حین کار، تمامی مسئولیت اداره و مدیریت و انجام آن به شما واگذار شده است، سعی کنید در خانه نیز مدیریت را به عهده بگیرید، اینگونه اهمیت خود را بیشتر حس می نمایید.
  • (نه) گفتن را بیاموزید. یاد بگیرید که بتوانید به مردم، مسائل و مشکلات و اتفاقات و وقایع کاملا بی فایده (نه) بگویید. تمام مراحل کار های خود را برنامه ریزی و سازماندهی نموده و برای وقت و زمان با ارزش خود احترام قائل شوید.
  • انجام وظایف را به دیگران محول نمایید. تمامی مسئولیت انجام کاری را خود به عهده نگیرید. کار را به صورت تقسیم وظایف بین افراد، انجام دهید. بعضی از مشکلات بدون حضور شما نیز قابل حل و فصل می باشند. دوستان و خانواده شما همواره آماده کمک هستند، فقط کافی است تا از آنها بخواهید.

brightside

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments