توصیه های روانشناسی سال 96 - پورتال رنگی

مهارت های زندگی ۰۳ فروردین ۱۳۹۶ یک دیدگاه

خیلی ها با آمدن سال جدید تصمیم های مفیدی در جهت سلامتی می گیرند. به عنوان مثال برنامه ریزی می کنند که وزن کم کنند، بیشتر ورزش کنند، سیگار نکشند، با خانواده بیشتر وقت بگذرانند و به روش های مختلف به انسان بهتری تبدیل شوند. اما متاسفانه بیشتر ما با این تلاش ها به موفقیت های زود گذر می رسیم. معمولا بیشتر این تصمیم گیری ها و برنامه ریزی ها به همان چند هفته اول یا شاید چند ماه اول محدود می شود و خیلی به فراموشی سپرده می شود. بنابراین هر سال تصمیم های مشابه میگیریم چون در سال قبل هیچ کدام از آن ها را اجرا نکرده ایم.

اما چه کنیم که واقعا به اهدافمان برسیم؟ برای این کار به توصیه ها و نکات زیر که مستند هستند عمل کنید.

 

توصیه های روانشناسی سال 96

سال 96، سال بهبود وضعیت روحی !

واقع بین باشید

اگر تا کنون ورزش نکرده اید ۶ روز ورزش را در اهدافتان قرار ندهید. پس قبل از تعیین هدف برای سال جدید با خودتان روراست باشید و اهدافی امکان پذیر تعیین کنید. ۱ یا ۲ روز ورزش برای سلامتی بهتر از ورزش نکردن است و مطمئنا با این هدف واقعی بهتر می توانید پیش بروید.

اهداف تان را ساده و کوچک کنید

سعی کنید ادعاهای بزرگ نکنید. به عنوان مثال “من امسال به کلی شیرینی را ترک می کنم” کمی جزئی و میانه رو باشید. این هدف خود به تنهایی کمی پیجیده است. تعریف تان از شیرینی چیست؟ آیا در مناسبت هایی مثل روز تولد استثناء قائل می شوید؟ اگر جایی دعوت شده باشید و دسر شیرین داشته باشد چه؟ به منظور رسیدن به اهداف سلامتی باید آن ها را ساده و ریز کنید. کنار گذاشتن یک نوع غذا به طور کامل کمی غیر واقعی به نظر می رسد و به سختی می توان به آن رسید. سعی کنید اهداف رسیدنی و میانه رو تعیین کنید. به عنوان مثال اگر به بستنی علاقه دارید آن را به دو بار در هفته محدود کنید. یا اگر می خواهید از شبکه های اجتماعی دور باشید برای یک روز در هفته تعهد بدهید.

همچنین بخوانید:  از همان ابتدا کودک را به خوراکی‌ های شیرین عادت ندهید

خودتان را مدیریت کنید

یکی از عواملی که مانع رسیدن به اهداف می شود حافظه بد ماست. تصور می کنیم که خیلی خوب پیش می رویم اما بعد مدتی متوجه می شویم که هیچ وزنی کم نکرده ایم، به اندام خوب نرسیده ایم و نتوانسته ایم در خودمان هیچ پیشرفت و بهبودی ایجاد کنیم. پس یادداشت برداری کنید، نکته ها و کارها را در تقویم آشپزخانه بنویسید و به هر طریقی سعی کنید خودتان را مدیریت و رهبری کنید. به عنوان مثال من با یادداشت برداری در موبایلم حواسم به مقدار ورزش هایی که انجام می دهم هست و هر زمان که ورزش می کنم در موبایل می نویسم. این کار بیشتر از ۱۰ ثانیه وقت نمی برد.

اهداف تان را به اشتراک بگذارید

هیچ چیزی به اندازه ترس از تحقیر شدن در انظار عموم ایجاد انگیزه نمی کند. برای این کار نیاز نیست که اهداف تان را در صفحه فیسبوک تان به اشتراک بگذارید. فقط کافی است تنها یه یک نفر درباره اهدافتان بگویید: مادر، پدر، یا یک دوست خوب. اگر مشکلی ندارید میتوانید به دیگران هم بگویید. آن ها را در جریان اهداف و برنامه های تان قرار دهید.

کمک بگیرید

علاوه بر این که اهداف تان را به دیگران می گویید از آن ها کمک هم بخواهید. به روش های مختلفی می توانید این کار را انجام دهید. به عنوان مثال از خانواده یا دوستان تان بخواهید چیپس نخرند. یا برای موبایل بازی زمان تعیین کنید وقتی همه موبایلشان خاموش است شما هم راحت تر می توانید این کار را انجام دهید. وقتی با دیگران پیش بروید اهدافتان دسترس پذیرتر خواهند بود.

همچنین بخوانید:  5 راه برای مدیریت زندگی فوق العاده شلوغ

بخشنده باشید

گاهی اوقات در جهت رسیدن به اهداف تان خسته می شوید و هیچ کدام از روش های بالا کارتان را راحت تر نمی کند. هر زمان که روز بدی داشتید خودتان را ببخشید. با سرزنش کردن خودتان فقط اوضاع را بدتر می کنید. پس خودتان را ببخشید و این جمله را دائما تکرار کنید: امروز روز بدی بود اما برای فردا دوباره تلاش می کنم فردا روز بهتری خواهد بود.

کم نیاورید

قبل از رسیدن به هر هدفی این ۶ مرحله که در بالا توضیح داده ام باید طی شود. پس اگر می خواهید به موفقیت برسید و همه اهداف تان را عملی کنید این مراحل را طی کنید. هرگز کم نیاورید و نا امید نشوید.

Subscribe
Notify of
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
View all comments
****
فروردین ۹, ۱۳۹۶ ۱۱:۵۹ ب.ظ

خانم روانشناس کسی که هرتلاشی کرده باخته به نظرتون باید چیکار کنه ..هیچ امیدی نداره ..دلش خونه ..باید چیکار کنه ..داغونه ..خداهم هیچ وقت دوسش نداشته تا حتی یه نگاه بهش بندازه ..این ادم باید چیکار کنه .مگه نباید بمیره ..هان ..!!!