راهنمای برخورد با کودکان بازیگوش - پورتال رنگی
راهنمای برخورد با کودکان بازیگوش
5 توصیه از سوی والدین با تجربه، درباره چگونگی رفتار با کودکان بازیگوش و نافرمان
شکی نیست که رفتار با هر کودکی راه و روش منحصر به فرد خود را دارد، چون کودکان با یکدیگر متفاوتند. اما رعایت برخی از قوانین عام و طلایی به شما در برقراری ارتباط با بچه های بازیگوش و نافرمان کمک می کند. پل رابرن و کوین زولمن در (نظریه بازی برای والدین) اینگونه به استدلال می پردازند که (استراتژی کلاسیک مطرح شده در نظریه فوق، راهی به منظور رسیدن به توافقی عادلانه و منصفانه بین کودک و والدین بوده، و در جهت مطیع تر ساختن کودکان به منظور ایجاد روابطی دوستانه با والدینشان، نقش موثری ایفا می نماید.)
مقاله ای که در پی خواهد آمد، 5 توصیه رفتاری، از سوی والدین با تجربه، در رابطه با چگونه عکس العمل نشان دادن به اینگونه کودکان را مطرح نموده و به توضیح آنها می پردازد.
5- چگونگی رفتار با کودکی که از ادامه همراهی با پدر و مادر خود سر باز می زند
هر پدر و مادری، به احتمال زیاد چنین وضعیتی را تجربه نموده اند، هنگامی که فرزندشان در ادامه راه متوقف شده، حاضر به همراهی بیشتر با آنها نمی باشند. انگار، تنها کاری که نمی توانند انجام دهند، فقط همین است.
جهت متقاعد کردن آنها برای ادامه همراهی خود، فقط کافی است این فرصت را به فرزند خود بدهید تا نقش شما (پدر و مادر) را بازی کند. نتیجه ایی که حاصل می گردد این است که فرزند شما، بی هیچ معطلی به ادامه همراهی شما خواهد پرداخت و اطاعت پذیری بیشتری از وی مشاهده خواهد گردید.
4- چگونگی رفتار با کودکی که نمی خواهد بابت کار نادرست خود مجازات گردد
اگر فرزند شما کار ناشایست و نادرستی انجام دهد، اما خود را سزاوار مجازات نداند و آن را نپذیرد چه می کنید؟ باید با فرزند خود همانند یک بزرگسال به صحبت پرداخته و به او توضیح داده و تفهیم نمایید که چرا وی را مجرم شناخته و سزاوار مجازات می دانید و به چه علت مجازات می شوند. به آنها پیشنهاد یک معامله بدهید، بطور مثال پرداخت جریمه نقدی(سکه ایی از قلکشان) و یا شستن ظروف به مدت یک هفته. به آنها اجازه داشتن حق انتخاب، حتی در زمانی که مرتکب خطا می شوند، بدهید.
حتما به این موضوع توجه داشته باشید که بد رفتاری و بد اخلاقی با کودکان، ابدا کار صحیحی نمی باشد. بنابراین به جای اینکه فرزندتان را مجبور به ایستادن طولانی در گوشه ایی و فکر کردن به خطای انجام شده نمایید، سعی در برقراری ارتباط با او نموده، به چگونگی جبران آن خطا بیندیشید.
3- چگونگی رفتار با کودکی که نمی خواهد سوپ ناهارش را بخورد، اما آب نبات دسرش را می خواهد
برای کودکی که به خوردن اصل ناهار تمایلی نداشته و بجای آن شیرینی و دسر مورد علاقه اش را طلب می نماید، باید آن شیرینی و دسر به عنوان جایزه ایی به شرط خوردن کامل ناهار، مطرح شوند. این توصیه هنگامی به بهترین نحو عمل می کند، که کودک، شخصیتی رقابتی و مسابقه ایی داشته باشد. در این حالت است که او تمام تلاش خود را، در خوردن هر چه سریعتر ناهار، فقط برای رسیدن به آن جایزه شیرین به عمل خواهد آورد.
هیچگاه عجولانه قضاوت ننمایید. کودکان به پیشنهادات خوب، واکنش بهتر و مناسب تری نشان خواهند داد.
2- چگونگی رفتار با کودکی که نمی خواهد صبحانه خود را بخورد
به عنوان مثال، والدینی را در نظر بگیرید که در ابتدای صبح، گرفتاری بسیار داشته و باید همه چیز را برای آغاز یک روز جدید فراهم وآماده نمایند و سر سفره صبحانه، فرزندشان ازخوردن و همراهی با آنها، سر باز می زند. مسلما جای هیچگونه تعجب نخواهد بود، که مقدار زیادی از محتویات ظرف صبحانه این کودک باقی می ماند. تنها راه تشویق این نوع کودکان، همراهی کردن با آنها می باشد. برای تفریح بیشتر، پیشنهاد شمارش لقمه های باقی مانده در ظرف را به کودک بدهید. مطمئن باشید پس از اجرای این روش، آنها بدون توجه به تعداد لقمه های باقیمانده، تمامی صبحانه خود را خواهند خورد.
1- چگونگی رفتار با کودکی که نمی خواهد لباس بپوشد
راه حل ساده این مشکل، تبدیل لباس پوشیدن به نوعی بازی است. به عنوان مثال، از کودک خود بخواهید، چشم بسته لباس های خود را بپوشد. مطمئن باشید، با توجه علاقه زیاد کودکان به بازی کردن، فرزند شما بدون بروز هرگونه مشکلی لباس هایش را خواهد پوشید.