سلول های سرطانی ریه چطور خودشان را از شیمی درمانی پنهان می کنند؟ - پورتال رنگی

سرطان , سیستم تنفسی ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

سلول های سرطانی ریه چطور خودشان را از شیمی درمانی پنهان می کنند؟

سلول های سرطانی ریه چطور خودشان را از شیمی درمانی پنهان می کنند؟

چطور سلول های سرطانی ریه خودشان را برای فرار از شیمی درمانی پنهان می کنند؟

تحقیقات جدید توانایی های کلاملیون سلول های سرطانی ریه را نشان داده اند: با پذیرش ویژگی سلول های دیگر ارگان های اصلی، سلول های سرطانی ریه ممکن است از شیمی درمانی فرار کنند. این یافته‌ها مسیرهایی برای درمان های هدفمند دیگر را باز می کنند.

سلول های سرطانی (که در اینجا با لنفوسیت ها نشان داده شده اند) ممکن است توانایی تغییر ظاهر و رفتار خود را برای فرار از درمان داشته باشند.

سرطان ریه در حال حاضر علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان، در سراسر جهان و در ایالات متحده است.

این بیماری همچنین یکی از بیماری‌هایی است که میزان زنده بودن در آن کم است. بخشی از این تومورهای سرطانی ریه در برابر شروع درمان مقاوم هستند و یا در طول زمان  درمان، مقاومت خود را گسترش می دهند.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که یکی از دلایلی که چرا سلول های سرطانی می توانند از شیمی درمانی فرار کنند، به دلیل توانایی آن‌ها در جذب سلول های اندام های مجاور است.

علاوه بر این، مطالعه جدید – که توسط رائو تاتا، استادیار زیست شناسی سلولی – در مدرسه پزشکی دانشگاه دوک در دورهام، کارولینای شمالی هدایت شد و در مجله سلول رشد منتشر شد نشان داد، در این فرایند یک جهش ژنتیکی و مکانیزم تغییر شکل ایجاد می شود.

چگونه سلولهای سرطانی ریه خود را پنهان می کنند

پروفسور تاتا و تیم او داده های ژنتیکی را از پایگاه داده‌های ژنتیکی بزرگ آنالیز کردند، هزاران نمونه از 33 نوع مختلف سرطان را جمع آوری کردند و کروموزوم های آن ها را پاک سازی کردند.

همچنین بخوانید:  روش هایی برای متوقف کردن عطسه

محققان بر سرطان سلولهای ریه غیرسلولی تاکید کردند که 80-85 درصد از موارد سرطان ریه را تشکیل می دهد.

در تجزیه و تحلیل ژنوم تومورهای سرطان ریه، دانشمندان دریافتند که تعداد زیادی از آن‌هاNKX2-1را نداشتند. این ژن شناخته شده برای “گفتن” سلول ها به طور خاص به یک سلول ریه  تبدیل شده است.

در عوض، تیم متوجه شد که این سلول ها دارای صفات ژنتیکی است که به طور معمول با اندام های دستگاه گوارش مانند پانکراس، دوازدهه و روده کوچک و مری و کبد ارتباط دارد.

بر اساس این مشاهدات اولیه، دانشمندان بر این باور بودند که از بین بردن ژنNKX2-1  سلول های سرطانی ریه، سلول های خود را از دست می دهند و از اندام های همسایه استفاده می کنند.

بنابراین محققان این فرضیه را در دو مدل مختلف موش آزمایش کردند. در ابتدا، آن ها بافت ریه را تخلیه کردند. انجام این کارباعث شد که بافت ریه ظاهر خود را تغییر دهد و به طور شگفت انگیزی رفتار آن را تغییر دهد.

یک آنالیز میکروسکوپی از بافت ریه نشان داد که شبیه بافت معده در ساختار خود و همچنین آنزیم‌های گوارشی است.

این ممکن است مقاومت در برابر شیمی درمانی را توضیح دهد

در مرحله بعد، پروفسور تاتا و تیم در تعجب بودند که اگر دو آنکوژن SOX2 and KRAS فعال شوند چه اتفاقی خواهد افتاد. راه اندازی آنکوژن ها منجر به تومور مغزی شدند که به نظر می رسید در ناحیه شکمی ساکن هستند. در حالی که فعال سازی مورد اخیر باعث توموری شده که به نظر می رسد در قسمت پشتی لوله گوارش هستند.

همچنین بخوانید:  ویروس HPV چگونه باعث ابتلا به سرطان می شود؟

نویسندگان  با هم به این نتیجه رسیدند: “این یافته ها نشان می دهد که عناصر آسیب پذیری، سابقه پیشرفت طبیعی اندام ها در سلول های سرطانی را نشان می دهد که سلول های سرطانی سرنوشت سلولی خود را مرتبط با ارگان های همسایه ایجاد می کنند.”

پروفسور تاتا، که عضو موسسه سرطان دوک  نیزاست، درباره یافته ها برای درک اینکه چگونه سرطان ریه ممکن است مقاومت شیمیایی درمانی را توسعه دهد، توضیح می دهد.

او توضیح می دهد “سلول های سرطانی هر کاری که برای زنده ماندن لازم است انجام خواهند داد.” “پس از درمان با شیمی درمانی، سلولهای ریه برخی از تنظیم کننده‌های سلولی را خاموش می کنند و ویژگی های سلول های دیگر را برای به دست آوردن مقاومت به دست می آورند”

“زیست شناسان سرطان مدت ها متذکر شده اند که سلول های سرطانی می توانند تغییر شکل دهند تا از شیمی درمانی جلوگیری کنند و مقاومت را به دست بیاورند اما مکانیسم های شکل پذیری را نمی‌دانند”.

پروفسور رائو تاتا

او می افزاید: “اکنون که ما می دانیم با این تومورها روبرو هستیم”، می توانیم به راه های احتمالی این سلول‌ها بپردازیم و به دنبال روش های درمان را برای مسدود کردن آنها انجام دهیم.

medicalnewstoday

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments