بیماری هایی که بانوان بیشتر در معرض خطر آنها هستند - پورتال رنگی

بهداشت و سلامت بانوان ۰۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

بیماری های خطرناکی که بانوان در معرض خطر آنها هستند

بیماری هایی که بانوان نسبت به آقایان بیشتر در معرض خطر آنها هستند

15 بیماری جدی که بانوان بیشتر در معرض خطر هستند:

اگر یک خانم هستید که این مطلب را مطالعه می کنید، باید از ریسک بالای شرایط زیر آگاه شوید.

ورم مفاصل و استخوان ها:

بسیاری از شرایط بهداشت عمومی وجود دارد که بطور متفاوتی بر مردان و زنان تاثیر می گذارد. ورم مفاصل (ٱ ای) بر اثر ساییدگی و پارگی مفاصل و زانوها ایجاد می شود. دکتر جینا ترن پزشک دارو و بهداشت خانواده می گوید: شانس ابتلا بانوان به ورم مفاصل 3 برابر آقایان می باشد. ساختار بدن زنان، در ایجاد این بیماری نقش دارد. مفاصل زنان قابل انعطاف تر و تاندون های نرمتر و ارتجاعی تری نسبت به مردان دارند. این انعطاف پذیری در طول بارداری و پروسه زایمان برای بانوان مفید است اما ریسک پیچ خوردن و رگ به رگ شدن و آسیب دیدن را در آنان بالا می برد و در آینده منجر به ورم مفاصل می شود. دکتر همچنین می گوید: ساختار بدن بانوان گرایش به باسن بزرگ دارد که این امر زانو را از حالت تعادل بیرون می آورد و باعث فشار زیاد روی آن می شود. علاوه بر آن مرکز پیشگیری و کنترل بیماری در امریکا (CDC) هم خاطر نشان کرد که زنان بالای 50 سال، ریسک بیشتری در ابتلا به ورم مفاصل دارند. دکتر ترن می گوید: کمبود استروژن می تواند فاکتور کمک کننده به این امر باشد، چرا که هورمون استروژن از غضروف ها و همچنین از مفاصل در برابر التهابات محافظت می کند. سازمان آرتریت برای کاهش ریسک این بیماری پیشنهاد می دهد که فعالیت های فیزیکی داشته باشید و در وزن مناسب برای سلامتی تان باقی بمانید.

آلزایمر:

دفتر پیشگیری از بیماری ها و پیشرفت سلامتی بیان می کند که دو سوم امریکایی ها مبتلا به آلزایمر، مشخصا با علامت نقص در تشخیص و شناخت، بانوان هستند. دلیل اینکه ریسک این بیماری بالا می رود این است که سن بالا رفته و زنان بیشتر از مردان عمر می کنند. تحقیقات اخیر پیشنهاد می دهد که عوامل دیگری ممکن است در این بیماری نقش داشته باشند. همینطور که هورمون ها هم تغییر می کنند، ژنتیک نیز ممکن است نقش داشته باشد. جودی پا، دکتر و استادیار زیست شناسی دانشگاه پزشکی کک در (USC) و دستیار نویسندگان در آخرین تحقیقات، بر روی وب سایت دانشگاه نوشت: یائسگی و کاهش سطح استروژن که در حدود میانگین سنی 51 شروع می شود، ممکن است عامل دیگری از آلزایمر باشد. برای کاهش ریسک این بیماری، ذهن خود را فعال نگه دارید و فعالیت بدنی داشته باشید، خواب کافی و رژیم غذایی سالم را برای خود انتخاب کنید. درمان های دارویی می تواند پیشرفت این بیماری را کند کند، اما آن را متوقف نمی کند.

افسردگی:

براساس آمار های اخیر مرکز ملی تحقیقات بهداشتی، زنان دو برابر مردان از افسردگی رنج می برند. (4/10 به 5/5). دبرا سرانی روانشناس، برنده جایزه نویسنده “افسردگی در زندگی آخر” می گوید: زنان نسبت به مردان علت های زیستی برای افسردگی دارند که از نظر شیمی اعصاب قابل تغییرترند. بطور ماهانه که هورمون ها تغییر می کنند و بعد از زایمان که میزان آن کاهش پیدا می کند، و قبل یا در طول یاٸسگی، در تمام این مدت شانس شروع افسردگی بالا است. او همچنین می گوید: اینکه چطور زنان فکر می کنند و احساساتشان را پردازش می کنند و همینطور درون ریزی های بر اثر استرس و فشار  می تواند باعث کوچک شدن فعالیت مغز شود که بر وضع روانی فرد اثر می گذارد. اگر شما نا امید، زود رنج یا در هم شکسته هستید، به دکتر مراجعه کنید. درمان شامل داروها یا درمان های دیگر موجود است. به صورت علمی ثابت شده است که چرا برخی از زنان در طول یاٸسگی افسردگی دارند و برخی خیر.

بیماری های قلبی:

بیماری های قلبی مهترین قاتل زنان و مردان است. اما زنان بیشتر در معرض مرگ بعد از سکته هستند تا مردان، و فاکتورهای دیگری دارند که این شرایط را بحرانی تر میکند. جرالد ای. بکام دکتر بهداشت و سلامت می گوید: سوالی مطرح است که چرا بیشتر زنان در اولین سال بعد از سکته، فوت میکنند، تٸوری های چند گانه ای مطرح شده تا توضیح برای آن باشد. رایجترین عقیده این است که زنان نسبت به مردان در سن های یکسان، بیماری های قلبی پیشرفته ای دارند، بیماری های بیشتر یا مشکلات دیگری به همراه آن دارند، مثل دیابت، انقباضات بی نظم دهلیز و اعتیاد به سیگار. دکتر همپنین می گوید: زنان اغلب علایم غیر معمولی از درد دارند که منجر به تاخیر در مراجعه به پزشک و تشخیص آن میشود؛ که نتایج بدی به همراه دارد. دکتر بکام برای کاهش دادن ریسک این بیماری ها توصیه می کند که 5 روز در هفته، هر روز 30 دقیقه ورزش کنند و یک رژیم سالم و آزمایشات مداوم و منظم برای کلسترول، دیابت و فشار خون داشته باشند.

همچنین بخوانید:  تومورهای شایع سینه + نکات مهم سلامت سینه ها

بیشتر بخوانید:

بیماری های قلبی و نشانه های مهم آنها

جرم گیری دندان با ۳ روش ساده و خانگی

رابطه جرمگیری دندان با بیماری سکته قلبی

از دست دادن دندان در دوران میانسالی و خطر بیماری قلبی

اضطراب :

براساس دپارتمان سلامت، و خدمات انسانی امریکا، زنان بیشتر از دو برابر آقایان تحت تاثیر اضطراب قرار می گیرند. دکتر سرانی می گوید: تحقیقات نشان می دهند که نوسان هورمون ها علی الخصوص کمبو سطح آنان، می تواند احساسات رابه سمت اضطراب پیش ببرد. فاکتور کاهش تیکوتروپین (سی ار اف یک هورمون پیتیدی است). هورمونی که در پاسخ به استرس دخیل است؛ چ.ن سی ار اف در زنان کم است، اختلالات مرتبط با استرس در آنها دو برابر بیشتر از مردان است و آنها آسیب پذیرتر هستند. اضطراب تنها آثار روانی و ذهنی ندارد؛ یک تحقیق نشان داد زنانی با بالاترین سطح اضطراب، 59 درصد بیشتر در معرض سکته قلبی و 31 درصد بیشتر در معرض فوت بر اثر آن هستند تا بانوانی که سطح اضطراب کمتری دارند. اگر شما مضطرب هستید، و از فعالیت های روزانه خود داری می کنید . علایم فیزیکی مثل ضربان قلب بالا و تنگی نفس دارید، به دکتر مراجعه کنید. درمان ممکن است شامل مشاوره دادن یا دارو و یا هردو باشد.

ضربه روحی:

اگر چه ممکن است ما اختلال بعد از حادثه (بعد روانی هر ماجرا PTSD) را برای سربازان مرد در نظر بگیریم اما در حقیقت زنان میزان بیشتری از این شرایط وجود دارد. دکتر سرنی می گوید: زنان دو برابر مردان تجربه PTSD را دارند. زیرا آنها در معرض روابط عاطفی جنسی و سو استفاده های فیزیکی قرار دارند. همچنین آنها نسبت به مردان قربانی آسیب های روانی در سنین کمتر هستند. اگر شما بازمانده ای از ضربه روحی هستید و کابوس های شبانه و بی خوابی، افسردگی و اضطراب دارید، مشاوره می تواند به شما کمک کند، به دکترتان مراجعه کنید.

مشکلات دستگاه ادرار و تناسلی:

ساختمان و آناتومی بدن مهم ترین عاملی است که چرا بانوان بیشتر از مردان دچار عفونت مجرای ادراری و بی اختیاری ادرار یا سوزش ادراری می شوند. دکتر لیز لی گونزالز پزشک سلامت می گوید: مجرای ادرار بانوان نزدیک به واژن و مقعد است و جایی است که خیلی از باکتری ها در آن زندگی می کنند، که این عامل ریسک دچار شدن زنان به عفونت مجرای ادرار را نسبت به مردان بالا می برد. وضع حمل، سن، اضافه وزن و همه اینها شیوع بی اختیاری ادرار را در بانوان افزایش می دهد. بارداری فشاری بر روی ماهیچه های کف لگن وارد می کند که این ماهیچه ها برای مثانه و گردن مثانه، تکیه گاهی ضروری است و می تواند تاثیرات طولانی مدتی را بر جای بگذارد. نوشیدن مقدار زیادی آب می تواند از مبتلا شدن عفونت مجرای ادراری جلوگیری می کند و همینطور ورزش های لگنی می تواند از بی اختیاری ادرار و تکرر ادرار جلوگیری کند.

بیماری های خود ایمنی:

لوپوس یک بیماری خود ایمن است که زنان را بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می دهد. در حدود 0.9 تشخیص لوپوس در زنان سنین بین 15 تا 45 می باشد که می توانند بچه بیاورند. “بیماری های خود ایمن” بیماری هایی هستند که بدن به بافت های خودش حمله می کند و لوپوس، هر چیزی از پوست تا ارگان های داخلی را تحت تاثیر قرار می دهد. اینطور تصور می شود که سطح استروژن بالا در زنان جوان و همینطور عوامل محیطی با یکدیگر ترکیب شده و ممکن است نقشی در این بیماری داشته باشند. تحقیقات اخیر ژنتیک نشان داده است که حضور دو کروموزوم ایکس در زنان، ریسک مبتلا شدن به این بیماری را بالا می برد. به این علت که علایم این بیماری مختلف و پیچیده و مبهم هستند، تشخیص آن می تواند سخت باشد. اما در صورت داشتن ماهیچه یا مفصل درد یا جوش هایی در صورت، خستگی و درد در قفسه سینه از دکترتان بخواهید تا شما را معاینه کند؛ اگر چه درمانی وجود ندارد، پروسه درمانی شامل دارو یا بهبود سبک زندگی می تواند فوران ناگهانی آن را کاهش دهد.

همچنین بخوانید:  بیماری هایی ارثی دختران از مادران

اختلال تغذیه ای:

محققان درباره آنچه که باعث بی اشتهایی، سیری ناپذیری (گرسنگی مداوم) و دیگر اختلالات خوردن می شود، کاملا مطمئن نیستند؛ ممکن است که ترکیبی از زیست شناسی و تجربه های اجتماعی تاثیر بیشتری بر روی زنان نسبت به مردان در این رابطه می گذارد. بیشتر زنان از بی اشتهایی می میرند که در آن بیمار درگیر مشکلات جدی سلامت ذهنی شده که بر اساس آن نمی تواند در یک وزن متعادل و مناسب خودش باقی بماند. دکتر سرنی می گوید: به این خاطر که در جامعه اهداف کمال گرایانه غیر قابل دسترسی درباره زیبایی زنان هست، بانوان نسبت به مردان بیشتر به اختلالات خورد و خوراک و موضوعات مربوط به تصور اندامشان، روی می آورند. دختران در جامعه بیشتر در سنین خیلی پایین به سمت لاغری و زیبایی کشیده می شوند. ویژگی های روانشناسی، احتمالا برخی از زنان را حساس تر می سازد. اگر شما عادت های ناسالم خوردن دارید، درمان شامل تغذیه و مشاوره های روانشناسی به شما کمک می کند تا اختلالتان را تحت کنترل در آورید.

عفونت های جنسی:

مرکز پیشگیری و کنترل بیماری ها می گوید: اگر چه که عفونت های منتقله از راه جنسی برای هر دو شریک یکسان است، اما بطور نامتناسبی خطر جدی برای زنان است و در حال افزایش است. دکتر هاروی کاف من، مدیر ارشد پزشکی و محقق تشخیص بیماری ها می گوید: تفاوت در ساختمان بدن زنان چالشی در تشخیص علایم این بیماری است و بسیاری از عفونت ها، غیر قابل تشخیص هستند. در نتیجه احتمال زیادی هست که زنان مدت طولانی سلامتشان تحت تاثیر بیماری هایی مثل التهاب لگن و بیماری های ناباروری مثل بیماری تناسلی کلامیدیا و سوزاک قرار گیرند. تبخال و سیفیلیس می تواند برای بانوان و جنینشان در طول دوران بارداری خطرناک باشد. ویروس پاپییوم در بدن انسان می تواند باعث سرطان دهانه رحم شود. اگر چه که بسیاری از عفونت های منتقله از راه جنسی، بدون علامت هستند، اگر شما هر علامت عجیبی مثل زخم، ترشحات غیر معمول، دفع ادرار دردناک، یا دردهای شکمی داشتید، به پزشک مراجعه کنید. دکتر کاف مکن می گوید: پیشگیری تنها کلید است پس واکسن اچ. پی. وی (HPV) را تزریق کنید، کاندوم استفاده کنید و آزمایشات معمول خود را انجام دهید و از سوال پرسیدن از دکتر متخصص زنان نترسید، این سوالات کاملا معمولی هستند.

سندروم خستگی مزمن:

که همچنین با نام درد عضله انسفالومیلیت (M. D) شناخته شده است؛ سندروم خستگی مزمن علایمی شبیه بیماری خود ایمن مانند MS دارد اما کاملا مانند آن نیست. اچ. اچ. اس می گوید: خستگی شدید، علامت بارز آن است که زنان نسبت به مردان دو تا چهار برابر بیشتر احتمال دارد که به آن عارضه دچار شوند. علت آن خیلی مشخص نیست، تشخیص آن ساده نیست و هنوز از طرف FDA (سازمان غذا و دارو) درمان اثبات شده ای معرفی نشده. تحقیقات اخیر در حال روشن ساختن دلایلی هستند که چرا این بیماری در زنان بیشتر است؛ مطالعات دانشگاه پزشکی سنفورد نشان داد که پروتئین های خاصی یا سیتوکین هایی در خون می توانند مشتعل شوند و سوختی برای این بیماری شوند. نویسنده، استاد ایمن شناسی و میکروب شناسی، دکتر مارک دیویس در وب سایت دانشگاه نوشته است: یافته های ما به وضوح نشان می دهد که این یک بیماری التهابی است و تشخیص آن از طریق آزمایش خون سخت است.

همچنین بخوانید:  سیکل قاعدگی

سکته:

بر اساس انجمن قلب امریکا و انجمن سکته امریکا: سالانه 55000 زن بیشتر از مردان سکته و بر اثر آن فوت می کنند. دکتر دیانا گرنی چاندوس استادیار علوم اعصاب و جراحی مغز و اعصاب دانشگاه اوهایو مرکز دانشکده پزشکی وگزنر می گوید: شانس سکته در زنانی که قرص ضد بارداری مصرف می کنند بیشتر است، زیرا هورمون، جایگزین معالجه با مقدار بالای استروژن می شود؛ زنان باردار و زنانی که اخیرا زایمان کرده اند هم در معرض هستند. سطح بالای هورمون بعنوان عاملی بر روی انعقاد خون شناخته شده که با سطح بالا یا تغییر در سطح هورمون ها می تواند سریع خون را در مقدار زیاد لخته کند. عوارض حاملگی مثل پره اکلامپسی خطر سکته را در بلند مدت بالا میبرد. علاوه بر آن بانوان مستعد عوامل دیگر ریسکی مثل بیماری خود ایمن (MS)، میگرن و افسردگی هستند. با گرفتن یک رژیم مناسب سلامتی تان و ادامه دادن آن و ورزش های مداوم، چک کردن منظم فشار خون و دوری از سیگار، ریسک ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهید.

تیرویید:

بر طبق موسسه تیرویید امریکا، زنان 5 تا 8 برابر مردان دچار مشکلات تیرویید می شوند. یک نفر ازهر 8 زن در طول زندگیش دچار آن می شود. کم کاری تیرویید مهم ترین مساله تیرویید هست که در آن تیروییدتان به اندازه کافی هورمون تولید نمی کند تا سوخت و ساز بدن را تنظیم کند. سارا بالانتین دکترای بیوفیزیک و خالق”پالومام” می گوید: اگر در شما کم کاری تیرویید تشخیص داده شده، 90 درصد شانس آن را دارید که ازیک نوع  بیماری خود ایمن رنج میبرید که از ورم و التهاب تیرویید حشیموتو ناشی می شود. علایم و التهاب تیرویید حشیموتو شامل: افزایش وزن، سردردها، افسردگی، خستگی، دست و پای سرد، یبوست، پوست خشک، ریزش مو، یا تارهای موی باریک، دردناک و خشک بودن مفاصل، دردهای ماهیچه ای، مشکلات حافظه یا حافظه ی مبهم و در بانوان، قاعده گی های شدید و غیر منظم می باشد. خوشبختانه، این بیماری با یک آزمایش خون ساده قابل تشخیص براحتی با دارو درمان پذیر است.

ام اس (MS):

بیماری خود ایمن دیگری که بیشتر زنان، نسبت به مردان در معرض خطر ابتلا به آن هستند، MS است. در بیماری ام اس، خود بدن به عصب های مغز و نخاع حمله می کند و در نتیجه، درد، بی حسی و ضعف را بدنبال دارد. براساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه جان هاپکینز، مقدار زیاد چربی در بدن زنان ممکن است که در شعله ورتر شدن این بیماری نقشی داشته باشد. بر اساس این تحقیقات همچنین عامل های هورمونی و تفاوت های جنسیتی در مغز، می تواند نقشی داشته باشد.درمان برای کاهش پیشرفت ام اس، شامل ورزش درمانی، دارو، تغییر و بهبود در سبک زندگی می شود.

بیماری های شکمی (سلیاک): 

به عبارتی به عدم تعادل گلوتن مشهور است. این بیماری یک نوع بیماری خود ایمن است که خود بدن به سیستم گوارش حمله می کند و از علایم آن می توان به اسهال، نفخ، گاز معده، سوزش معده یا قلب اشاره کرد. برطبق اچ. اچ. اس: بیشتر از نصف کسانی که از این بیماری رنج می برند، زنان هستند.

گاهی علایم این بیماری با بیماری سندروم روده تحریک پذیر اشتباه گرفته می شود؛ که این بیماری هم در بانوان دیده می شود. خوردن خوراکی های بدون گلوتن می تواند علایم این بیماری را کاهش دهد. موسسه تیرویید امریکا می گوید: خیلی جالب است که حشیموتو در بیماری های دیگر خود ایمن مثل سلیاک دخیل است. دکتر بالنتین می گویید: بیماری های حشیموتو اکثرا همراه با بیماری سلیاک هستند و این به معنای آن است که اگر شما یکی از آنها را داشته باشید، شانس بالایی درمبتلا شدن به هر دو بیماری را دارید؛ و این به دلیل ژن یکسانی است که ریسک بیماری سلیاک را افزایش می دهد، همچنین انواع ژن اچ. ال. ای. دی. کیو.2 ریسک بیماری های تیرویید را بالا می برد. شما باید توجه خاصی به علایم بیماری سلیاک داشته باشید.

rd

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments