جرم گیری دندان در خانه/جرم گیری دندان به روش سنتی/بهترین جرم گیر دندان - پورتال رنگی

دهان و دندان ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ ۴ دیدگاه

جرم گیری دندان در خانه/جرم گیری دندان به روش سنتی/بهترین جرم گیر دندان/جرم گیری دندان بدون درد/جرم گیری دندان بدون هزینه

3 روش خانگی برای جرم گیری دندان – چگونه از جرم دندان جلوگیری کنیم ؟

جرم یک ماده معدنی سخت بوده و هنگامی ایجاد می‌شود که پلاک از دندان‌های شما پاک نشود. جرم فقط با تمیز کردن دندان‌ها از بین می‌رود، بنابراین بهتر است در وهله اول برای جلوگیری از ایجاد آن، اقدام کنید. برای جلوگیری از جرم دندان، شما باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. یعنی با مسواک زدن، استفاده از نخ دندان به طور مرتب و داشتن شستشوی منظم دهان و دندان، جرم دندان را از بین ببرید. با مراقبت‌های پیشگیرانه کامل، دندان‌هایتان سال‌ها می‌توانند سالم و بدون جرم بمانند.

روش اول: رعایت بهداشت دهان و دندان

سه روش خانگی برای جرم گیری دندان

  1. دندان‌های خود را حداقل روزی دوبار مسواک  بزنید.

برای از بین بردن جرم دندان و جلوگیری از افزایش آن، حتما مسواک بزنید. دو بار مسواک زدن در روز برای مقابله با جرم و پلاک دندان توصیه می‌شود.

  • به طور معمول، هنگام بیدار شدن در صبح و شب، قبل از رفتن به رختخواب باید دندان‌هایتان را مسواک بزنید. به هر حال، یک برنامه برای مسواک زدن که برای شما مناسب است را انتخاب کرده و به آن عمل کنید.

سه روش خانگی برای جرم گیری دندان

  1. هرروز از نخ دندان استفاده کنید.

اگر غذای باقی مانده میان دندان را پاک نکنید، جرم می‌تواند میان دندان‌هایتان تشکیل شود. با روزی یک بار استفاده از نخ دندان می‌توانید موادی که باعث تشکیل پلاک و جرم می‌شود را از بین ببرید.

  • هنگام استفاده از نخ دندان، نخ دندان را به آرامی میان تک‌تک دندان‌هایتان بکشید. نخ دندان را میان دندان هایتان تکان دهید تا هر چه خرده غذا وجود دارد، برداشته شود. سپس نخ دندان را با حرکتی اره مانند بیرون بکشید.
  • قند و نشاسته‌ای که میان دندان ها باقی می‌ماند، مستعد رشد و تشکیل پلاک و جرم می باشد. اگر مواد قندی یا نشاسته‌ای میل کرده اید، حتما پس از خوردن آن، از نخ دندان استفاده کنید.
همچنین بخوانید:  روش های مختلف سفید کردن دندان ها

سه روش خانگی برای جرم گیری دندان

  1. از دهان شویه ضد پلاک استفاده کنید.

دهان شویه‌‌هایی وجود دارند که برای از بین بردن پلاک دندان ساخته شده‌اند. این‌ها معمولا به نرم شدن پلاک‌ها کمک می‌کند و بنابراین مسواک و نخ دندان می‌تواند مؤثرتر عمل کند. استفاده از این دهان شویه‌ها روزی یک مرتبه به همراه مسواک و نخ دندان، می‌تواند سلامت دهان و دندان شما را بهبود بخشیده و از تشکیل جرم جلوگیری کند.

  • پس از مسواک زدن و نخ دندان، برای شستشوی مواد غذایی باقی مانده در دهان، از دهان شویه استفاده کنید.
  • به برچسب روی دهانشویه نگاه کرده و مطمئن شوید ویژگی‌های آنتی‌باکتریال برای جلوگیری از پلاک را دارد. دهان شویه های خوب معمولا دارای مهر تأیید سازمان نظام پزشکی و سازمان بهداشت هستند.

سه روش خانگی برای جرم گیری دندان

  1. از خوردن غذاهایی که برای دندان مضر هستند، اجتناب کنید.

برای جلوگیری از تشکیل پلاک دندان، باید از خوردن چیزهایی که به رشد آن دامن می‌زند، اجتناب کنید. این مواد مضر شامل مواد قندی و نشاسته‌ای مانند آبنبات و نان است.

  • اگر این غذاها را خوردید، دندان‌های خود را مسواک بزنید. در صورتی که بلافاصله دسترسی به مسواک و خمیردندان نداشتید، حتما مقدار زیادی آب بنوشید تا مواد غذایی باقی مانده از دندان‌های شما شسته شود.

روش دوم: از بین بردن پلاک ‌دندان

از بین بردن پلاک ‌دندان

  1. از مسواک مناسب استفاده کنید.

اگر می‌خواهید از شر پلاک‌ها خلاص شده و از تشکیل جرم جلوگیری کنید، باید از مسواک مناسب استفاده کنید. از مسواک نرمی که هم پلاک دندان را از بین ببرد و هم به لثه و مینای دندان شما آسیبی وارد نشود.

  • فرچه مسواک باید گرد باشد تا به مینای دندان و لثه شما آسیبی وارد نکند.
همچنین بخوانید:  سفید کردن دندان با طب سنتی

از بین بردن پلاک ‌دندان

  1. از خمیردندان کنترل‌کننده جرم استفاده کنید.

خمیردندان‌های بسیاری در بازار وجود دارد اما شما باید مطمئن باشید خمیردندانی که می‌خرید، برچسب کنترل‌کننده جرم داشته باشد. این خمیردندان، دارای یک ساینده خفیف است که می‌تواند پلاک را از سطح دندان‌های شما جدا کند.

  • اگر دندان‌های حساسی دارید، باید خمیردندانی بخرید که هم برای دندان حساس مناسب بوده و هم کاربرد ضد جرم داشته باشد.

از بین بردن پلاک ‌دندان

  1. با زاویه 45 درجه و حرکات آرام مسواک بزنید.

برای پاک کردن پلاک از زیر لثه، مسواک را با زاوبه مناسبی روی دندان بکشید. با نگه داشتن مسواک در زاویه 45 درجه، برخی فرچه‌های مسواک زیر لثه می‌رود و آنجا را نیز پاک می‌کند.

  • هنگام مسواک زدن از حرکات آرام، دورانی و کوتاه استفاده کنید. در این‌صورت، پاک کردن پلاک‌ها و جرم از دندان مؤثرتر خواهد بود.

از بین بردن پلاک ‌دندان

  1. تمام دندان‌ها را به طور کامل مسواک بزنید.

برای شستن همه دندان‌ها وقت کافی صرف کنید. حداکثر زمان برای شستن تمام دندان‌ها بیشتر از دو دقیقه نخواهد شد.

  • اهمیت بسیاری دارد که تمام کناره‌های دندانتان را مسواک بزنید. برای شستن درون، بیرون و سطح دندانتان وقت کافی صرف کنید.

روش سوم: پاکسازی دندانها به طور حرفهای

پاکسازی دندان‌ها به طور حرفه‌ای

  1. برای پاکسازی منظم برنامه‌ریزی کنید.

برای داشتن دندان‌های عاری از جرم، باید به طور منظم به دندانپزشکی مراجعه و دندان‌هایتان را پاکسازی کنید. در اولین فرصت برای این کار برنامه‌ریزی کنید و در موعدهای مقرر این کار را تکرار کنید.

  • اگرچه متخصصان دهان و دندان 2 بار پاکسازی در سال را پیشنهاد می‌کنند، ولی تعداد دفعات پاکسازی متناسب با هرکس ممکن است متفاوت باشد. با دندانپزشک خود درباره تعداد دفعات پاکسازی بر اساس عوامل خطر یا مشکلات دهان و دندانتان مشورت کنید.
همچنین بخوانید:  شناسایی ویتامینی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان

پاکسازی دندان‌ها به طور حرفه‌ای

  1. اگر دچار مشکلی در دندان‌هایتان شده‌اید، با مطب دندانپزشکی خود تماس بگیرید.

اگر در دهانتان درد یا التهاب دارید، می‌تواند نشانه‌ای از مشکلی باشد که نیاز به درمان دارد. با دندانپزشک خود تماس بگیرید و برای ویزیت و درمان دندانتان وقت بگیرید.

پاکسازی دندان‌ها به طور حرفه‌ای

  1. برای معاینه دندان‌هایتان اقدام کنید.

ابتدا متخصص بهداشت دهان و دندان، دهانتان را معاینه کرده و دندان‌های شما را ارزیابی می‌کند. آن ها تمام دندان‌های شما را نگاه می‌کنند و به دنبال نشانه‌های پلاک و جرم می گردند.

  • متخصص بهداشت، مشکلات دهان و دندان مانند التهاب لثه را نیز معاینه می‌کند.

پاکسازی دندان‌ها به طور حرفه‌ای

  1. دندان‌های خود را پاکسازی کنید.

زمانی که دندان های خود را توسط دندان پزشک، پاکسازی می کنید، ممکن است دندان پزشک، به طور دستی شروع به پاک کردن جرم و پلاک دندان کند. برای این کار، آن‌ها از ابزار فلزی به نام اسکالر استفاده می‌کنند. دندان پزشک، پاکسازی را با مسواک زدن دندان‌ها با خمیردندان حاوی مواد ساینده ادامه می‌دهد تا هر پلاک یا جرم باقی مانده را از سطح دندان‌ها پاک کند.

  • خمیردندان حاوی مواد ساینده در مطب دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دندان‌ها ظاهری درخشان می‌بخشد، ولی باید فقط دو بار در سال استفاده شود. استفاده بیشتر این خمیر دندان می‌تواند به مینای دندان شما آسیب بزند.

پاکسازی دندان‌ها به طور حرفه‌ای

  1. پاکسازی اولتراسونیک انجام دهید.

پس از آنکه دندان پزشک شما، دندان‌هایتان را به طور کلی پاکسازی کرد، ممکن است نیاز به مراقبت‌های پیشرفته‌تر داشته باشید. اگر پلاک و جرم به طور قابل ملاحظه‌ای تشکیل شده باشد، ممکن است وی آن را با یک پاک‌کننده اولتراسونیک پاکسازی کند که از  ارتعاشات و آب برای پاکسازی قطعات بزرگ جرم استفاده می‌کند.

wikihow

Subscribe
Notify of
4 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
دیجی علی گیتور
بهمن ۷, ۱۳۹۷ ۸:۰۹ ب.ظ

هوندا

سارا
شهریور ۱۹, ۱۳۹۷ ۱:۵۳ ب.ظ

من از جوش شیرین استفاده میکنم. با مسواک نرم، هفته ای یکبار.دندان ها سفید و براق میشه. حتی قرقره محلول جوش شیرین و اب ولرم گلو را هم ضدعفونی میکنه.

Akram
Reply to  سارا
شهریور ۲۱, ۱۳۹۷ ۵:۰۹ ق.ظ

Bravooo

ویسا
Reply to  سارا
فروردین ۲۳, ۱۳۹۸ ۵:۱۷ ب.ظ

من همین کار رو کردم ، مسواک با جوش شیرین
ظاهر دندان هایم سفید شد اما مینای دندان هاین از بین رفت و تا حالا مجبور شدم سه تا رو عصب کشی کنم یعنی دانه 500 تومن
چون جوش شیرین نباید با آب مخلوط شود و به لثه بخورد