ارتباط مستقیم صبحانه و کاهش وزن + برنامه کاهش وزن با صبحانه - پورتال رنگی

پزشکی و سلامت ۰۳ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

ارتباط مستقیم صبحانه و کاهش وزن + برنامه کاهش وزن با صبحانه

ارتباط مستقیم صبحانه و کاهش وزن + برنامه کاهش وزن با صبحانه

یک صبحانه کامل می تواند به کاهش وزن و کنترل گلوکز کمک کند

ممکن است شنیده باشید که صبحانه مهم ترین وعده روزانه است. در یک مطالعه جدید که به حمایت از این موضوع کمک می کند، مشخص شد که خوردن یک صبحانه کامل و کاهش میزان ناهار و شام می تواند کلیدی برای افرادی باشد که به دنبال کاهش وزن و بهبود سطح گلوکز خون خود هستند.

محققان پیشنهاد می کنند که سه وعده غذایی در هر روز با یک صبحانه کامل، می تواند باعث کاهش وزن و کنترل بهتر گلوکز شود

این مطالعه که به رهبری محققانی از دانشگاه تل آویو در اسرائیل انجام شد نشان داد که بزرگسالان مبتلا به چاقی مفرط و دیابت نوع 2، بیش از سه ماه پس از اینکه هر روز یک صبحانه با انرژی بالا داشتند میزان گلوکز خون بیشتری داشتند.

دکتر دنیلا جکوبوویچ نویسنده مطالعه سرب و استاد پزشکی در دانشگاه تلاویو به همراه همکارانش، اخیرا نتابج خود را در ایندو 2018 که در جلسه سالانه انجمن غده مترشحه داخلی در شیکاگو برگزار شد، اعلام کردند.

چاقی یکی از عوامل خطرساز برای دیابت نوع 2 است. اضافه وزن در بدن استفاده از تولید انسولین(هورمونی که سطح گلوکز خون را به طور موثر تنظیم می کند) را دشوار می سازد.

طبق نظر انجمن چاقی، تخمین زده می شود که حدود90درصد از بزرگسالانی که دیابت نوع2 دارند دارای اضافه وزن یا چاقی هستند.

باتوجه به درمان چاقی و دیابت نوع 2، تعویض یک رژیم غذایی سالم تر، اغلب اولین قدم اساسی است.

اما همانطور که دکتر جکوبویج خاطرنشان می کند همیشه مقداری غذایی که میخوریم باعث بروز مشکل نمی شود بلکه زمان خوردن غذا عاملی است که باعث بروز مشکلات می شود.

همچنین بخوانید:  درباره خمیازه کشیدن بیشتر بدانید

دکتر جکوبویج توضیح می دهد:” سوخت و ساز بدن ما در طول روز تغییر می کند. یک تکه نان مصرف شده در صبحانه منجر به دریاقت کلوگز پایینتر می شود و کم چرب تر از یک تکه نان مصرف شده در شب است”.

با توجه به این موضوع دکتر جکوبوویچ و همکارانش به دنبال کشف این موضوع بودند که چگونه زمان مصرف مواد غذایی بر کاهش وزن و سطح گلوکز خون تاثیر می گذارد.

  • دیابت منجر به کاهش وزن و کاهش گرسنگی می شود

دانشمندان از 29 بزرگسال نام نویسی کردند که 18 نفر از آن ها مرد و 11 نفر زن بودند. این افراد به طور متوسط در رنج سنی 69 سال بودند و همه ی آن ها دیابت نوع 2 داشتند. این تیم به طور تصادفی هر یک از افراد بزرگسال را به مدت 3 ماه به دو گروه با رژیم غذایی مختلف اختصاص دادند .

یک گروه از رژیم B (B Diet) پیروی کردند که این رژیم شامل سه وعده غدایی در روز حاوی: یک صبحانه کامل، یک ناهار متوسط و یک وعده شام کوچک بود .گروه دیگر رژیمM6  (M Diet 6) را دنبال کردند که شامل 9 وعده غذایی کوچک به علاوه سه اسنک در طول روز بود .

محققان سطح گلوکز خون افراد را هر دو هفته در طول مطالعه بررسی کردند. آن ها همچنین نظارت بر سطح کلی گلوکز و نیز افزایش میزان قند خون را در طول مطالعه انجام دادند .

محققان دریافتند که افراد گروه رژیم B  پس از سه ماه به طور متوسط 5 کیلوگرم از وزن خود را از دست دادند .در حالی که افرادی که از رژیم M6 پیروی کردند به طور متوسط 4/1 کیلوگرم به وزنشان اضافه شد. گرسنگی و تمایل برای دریافت کربوهیدرات در میان افراد گروه رژیم M6 افزایش یافت. در حالی که این مواد (کربوهیدرات) به طور قابل توجهی برای افرادی که از رژیم B  پیروی کرده بودند کاهش یافت .

  • تاثیرات مربوط به سطح گلوکز خون

دانشمندان دریافتند که سطح گلوکز خون ناشتا در افراد گروه رژیمB  به طور متوسط 54 میلی گرم بر دسی لیتر پس از سه ماه کاهش یافت، در حالی که سطح قند ناشتا در گروه رژیم غذاییM6  فقط 23 میلی گرم بر دسی لیتر کاهش یافت (از 164 دسی لیتر به 141 دسی لیتر).

همچنین بخوانید:  میکروبلیدینگ ابرو چیست + عوارض

پس از بررسی میزان کلی گلوکز، تیم متوجه شد که این میزان در 14 روز اول از 167 دسی لیتر تا 138دسی لیتر برای افرادی که پیرو رژیم Bبودند کاهش یافت. این در حالی است که فقط 9 میلی گرم بر دسی لیتر درگروه رژیم غذایی M6  یعنی از 171 دسی لیتر به 162 دسی لیتر کاهش یافت .

در سه ماه میانگین میزان گلوکز در گروه رژیم B  به میزان 38 دسی لیتر بر میلی گرم کاهش یافت (از 167 دسی لیتر به 129 دسی لیتر). در مقابل میزان گلوکز در گروه رژیم غذایی M6، 17 دسی لیتر کاهش یافت(از 171 دسی لیتر به 154 دسی لیتر ).

میزان متوسط قند خون در هنگام خواب برای افرادی که رژیم غذاییM6  را دنبال کردند کاهش یافت درحالی که در افراد رژیم B  در سه ماه به میزان 24 دسی لیتر کاهش یافت ( از 131 دسی لیتر به 107دسی لیتر).

کسانی که رژیمB را دنبال می کردند به انسولین کمتری نیاز داشتند و هر روز باعث کاهش 5/20واحد از انسولین در آن ها می شد. با این حال افرادی که از رژیم غذایی M6  پیروی می کردند به انسولین بیشتری با افزایش 2/2 واحد در روز نیاز داشتند.

  • زمان بندی غذا خود به تنهایی سودمند است

لازم به ذکر است که این مطالعه همچنین نشان داد شرکت کنندگان پیرو رژیم B کاهش قابل توجهی را در میزان کلی قند خون به مدت 14 روز حتی زمانی که هیچ کاهش وزنی نداشته اند را تجربه کرده اند .

طبق نظر محققان، این یافته ها نشان می دهد که زمان وعده های غذایی می تواند به مدیریت گلوکز خون کمک کند. اگر چه کاهش وزن می تواند به افزایش فواید آن کمک کند.

همچنین بخوانید:  مناسب ترین زمان تزریق واکسن آنفلوآنزا

به طور کلی، تیم به این نتیجه رسید که هر روز سه وعده غذا با صبحانه کامل ممکن است برای افراد مبتلا به چاقی و دیابت نوع 2 مفید باشد.

دکتر جکوبووبچ می گوید: “این مطالعه نشان می دهد در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 یک رژیم غذایی با سه وعده غذا در روز شامل یک صبحانه کامل، ناهار متوسط و شام کوچک می تواند اثرات سریع و مثبتی در مقایسه با رژیم غذایی سنتی با شش وعده غذایی کوچک به صورت یکنواخت در طول روز داشته باشد”.

این تاثیرات مثبت شامل کاهش وزن بهتر، گرسنکی کمتر و کنترل بهتر دیابت در هنگام استفاده از انسولین کمتر است.

دکتر دنیلا جکوبوویچ:

رژیم غذایی با زمان بندی و تکرار غذای کافی نقش مهمی در کنترل قند خون و کاهش وزن دارد.

medicalnewstoday

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments