خطرات درمان با نیش زنبور عسل - پورتال رنگی

پزشکی و سلامت ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

خطرات درمان با نیش زنبور عسل

خطرات درمان با نیش زنبور عسل

طب سوزنی علمی بحث بر انگیز است، اما درمان با نیش زنبور عسل می تواند کشنده باشد

مزایای بهداشت و خطرات طب سوزنی در جامعه پزشکی مورد بحث قرار گرفته است. این درمان متدوال شامل قرار دادن سوزن ها در نقاط خاصی از بدن است. گفته می شود که با تحریک اعصاب، هورمون اندورفین در مغز آزاد شده و به روند بهبودی کمک می کند.

درحالی که در برخی از مطالعات نشان داده است که این طب، درمان مناسبی برای مبارزه با درد مزمن و افسردگی است، اما دانشمندان به این نکته توجه دارند که مشکلات متدولوژیکی تایید این یافته ها را دشوار می کند.

هیو مک فرسون، عضو هیئت تحریریه دانشگاه یورک در انگلستان، توضیح می دهد: “آزمایشات در مورد طب سوزنی شامل تغییرات زیادی می شود، این تغییرات، به خصوص در ارتباط با افسردگی که ماهیت یک بیماری فیزیکی را ندارد هم دیده می شود.”

او هم چنین شواهدی را مورد تایید قرار داد که نشان می داد بیمارانی که به همراه دارو های ضد افسردگی، طب سوزنی هم دریافت کرده بودند، به نسبت بیمارانی که تنها دارو مصرف می کردند، حال بهتری داشتند.

در ماه ژوئن 2013، دارو شناس، دیوید کلوخون و متخصص مغز و اعصاب، استیون نوولا یک تحلیل نه چندان قطعی در مجله بیهوشی منتشر کردند که  می گفت: ” طب سوزنی احتمالا مزایایی ندارد، یا در بهترین حالت، دارای مزایای خیلی کوچک و بیش از حد گذرا است که اهمیت بالینی خاصی ندارند.”

در مواقعی که عملیات طب سوزنی توسط یک فرد حرفه ای و مجرب انجام می شود، عوارض جانبی نسبتا کمی گزارش شده است. مرکز ملی بهداشت مکمل و یکپارچه (NCCIH) می گوید که اگر سوزن ها در جای مناسب قرار نگیرند، این مسئله می تواند باعث عفونت یا آسیب جدی به عروق داخلی شود.

همچنین بخوانید:  از این پس تخمه انبه را بخورید - درمان شگفت انگیز تخمه های انبه برای روده، کبد، کلیه، سرطان و بسیاری بیماری های دیگر!

اما به نظر می رسد که الزاما در تمام مدل های طب سوزنی، از سوزن استفاده نمی شود. برای مثال، در یکی از شاخه های طب جایگزین که آپی تراپی نامیده می شود، به جای دارو هایی که بر اساس زنبور عسل ساخته می شوند، از نیش زنبور استفاده می شود. در این روش، به جای استفاده از سوزن، درمان گر زنبور را بر روی بدن بیمار قرار می دهد و سرش را تا زمانی که نقطه مورد نظر بر روی پوست را نیش نزند، فشار می دهد. هیچ شواهد علمی مبتنی بر این ادعا که زهر زنبور عسل از سرطان جلوگیری می کند، وجود ندارد.

بسیاری معتقدند که این درمان ها بر اساس اثر پلاسبو هستند، در واقع این اثر پدیده ای است که این اعتقاد را در بدن بیمار به وجود می آورد که برای بدن مفید است.

در سال 2015، مرکز ملی اطلاعات بیوتکنولوژیکی مطالعه ای را منتشر کرد که نشان می داد تقریبا 29٪ از بیماران که برای درمان از

نیش زنبور عسل استفاده می کردند، عوارض جانبی ناشی از آن را تجربه کردند. اخیرا یک گزارش این هفته منتشر شد که اولین مورد شناخته شده مرگ توسط BVA را نشان می داد.

گزارشی که در مجله تحقیقاتی آلرژی شناسی و ایمنی شناسی منتشر شد نشان می داد که یک زن 55 ساله اسپانیایی، پس از گزیده شدن توسط یک زنبور زنده که به عنوان بخشی از درمان بود، به طور ناگهانی دچار خس خس و تنگی نفس شد و هوشیاری خود را از دست داد. در آن هنگام فشار خون او طوری به پایین ترین سطح خود رسید که باعث شد به کما برود. چند هفته بعد از این حادثه، آن زن در اثر نارسایی های بخش های متعدد از بدن فوت کرد. گفته کی شود قربانی در دوسال گذشته هر ماه یکبار بدون هیچ مشکلی BVA دریافت می کرده است.

همچنین بخوانید:  روشهای ارزان برای زیبایی لب ها

نویسندگان، پائولا وازکوئز-ریوئلتا و ریکاردو مادیراگال بورگالتا از بیمارستان دانشگاه Ramón y Cajal در اسپانیا، نوشتند که در افراد عادی، قرار گرفتن در معرض آلودگی های آلرژیک خطر بیشتری به نسبت قرار گرفتن در معرض واکنش های آلرژیک شدید دارد. آن ها هم چنین اظهار داشتند که خطرات روش درمانی آپی تراپی ممکن است بیشتر ازمزایای آن باشدکه این مسئله باعث می شود که نتیجه بگیریم، این درمان روش نا امنی است و توصیه نمی شود.

medicaldaily

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments