تشخیص پارکینسون با حس بویایی - پورتال رنگی

پزشکی و سلامت ۰۵ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

تشخیص پارکینسون با حس بویایی

تشخیص پارکینسون با حس بویایی

بیماری پارکینسون ممکن است ده سال قبل از بروز علائم با انجام آزمایشلات بویایی قابل تشخیص باشد

انجام یک آزمایش بویایی ممکن است به تشخیص بیماری پارکینسون در افرادی که بیشترین احتمال ابتلا را دارند، کمک کند.

وقتی نوبت به حواس پنجگانه می رسد معمولا حس بویایی فراموش می شود مگر اینکه با چیزی به خصوص نا مطبوع در تماس باشیم. با ابن حال تحقیقات جدید نشان می دهد این حس کم توجهی و یا بیشتر اختلال در آن، می تواند برای کمک به تشخیص بیماری پارکینسون در بیماران بالغ بر ده سال پیش از بروز علائم مانند لرزش و سفتی مورد استفاده قرار بگیرد.

در تحقیقی که در حال حاضر به صورت آنلاین در Neurology منتشر شده، محققان گفته اند که آزمایشی طراحی کرده اند که ممکن است در اندازه گیری حس بویایی اشخاص کمک کند، که بعدها می تواند منجر به تشخیص زود هنگام بیماری و درمان آن شود. در آزمایش، پزشکان کشف کردند که ارتباط بین بویایی ضعیف و پارکینسون در مردان بیشتر است اگرچه علت آن را نمی دانند. طبق گفته موسسه ملی پارکینسون “پارکینسون یک بیماری انحطاط عصب مغزی بی علاج است و همچنین در مورد علت پیدایش آن مطمئن نیستیم.”

هونگلی چن مولف یکی از تحقیقات اخیرگفت: “تحقیقات پیشین، پیشگویی ابتلا به پارکینسون را تقریبا چهار تا پنج سال بعد از انجام آزماش بویایی نشان داده بود و اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که این آزمایش ممکن است این قدرت را داشته باشد که احتمال بیماری را خیلی زودتر از آزمایشات پیشین اطلاع دهد.”

همچنین بخوانید:  کشف روش نوین پیشگیری از پوکی استخوان

به گزارش Healthline برای انجام تحقیق، تیم تحقیقاتی 2462 نفر را با میانگین سنی 75 سال تحت نظر گرفتند. آزمایشی با خراشیدن و بو کشیدن بوهای رایجی مانند لیمو، گازولین، پیاز و دارچین، به روی آنها انجام شد. سپس داوطلبان برای میانگین ده سال مورد پیگیری بودند.

در طی یک دهه افرادی که در تست بویایی ضعیف عمل کرده بودند نسبت به آنهایی که بویایی خوب و متوسطی داشتند احتمال بیشتری برای ابتلا به بیماری پارکینسون داشتند. این ارتباط به نظر می رسید در رابطه با مردان سفید پوست قوی تر از سیاه پوستان باشد. زمانی که تیم عوامل دیگری که می تواند احتمال بیماری را افزایش دهد مانند کشیدن سیگار، نوشیدن قهوه و سابقه آسب دیدگی¬های جدی در ناحیه سر را محاسبه کردند این نتایج همچنان ثابت بود.

اگرچه هیچ علاجی برای این بیماری نیست تعداد زیادی راه¬های درمانی برای کاهش علائم وجود دارد. رایج ترین علائم شامل این موارد می شود: لرزش دستان، بازوان، پاها، صورت و فک پایین; سفتي در بازوان، پاها و يا بدن; حركات كند و آهسته; تعادل و هماهنگي ضعيف بدن. همچنين هيچ آزمايشگاهي براي تشخيص شرايط وجود ندارد و پزشكان معمولا زماني كه علائم آشكار مي شود بيماري را تشخيص مي دهند.به گزارش Medline Plus  به هر حال اين ممكن است سال ها بعد از اينكه اين بيماري موجب تخريب رشته¬هاي عصبي شد، باشد كه مي تواند درمان را بسيار مشكل سازد.

اين گروه تحقيقاتي تاكيد كرد هر فردي كه امتياز پاييني در تست بويايي كسب كرد لزوما به اين معنا نيست كه به اين بيماري مبتلا شد. هنوز هم تعداد و ارقام به اندازه كافي دليل محكمي بودتد براي ارائه اين پيشنهاد كه ارتباط بدست آمده چيزي بيشتر از حسب اتفاق و شانس بوده است و محققان بر اينند كه بعدها تحقيقي در اين باره كه چه چيزي ممكن است اين رابطه را ايجاد كند، انجام دهند.

همچنین بخوانید:  بیماری صرع و انواع آن را بشناسید

medicaldaily

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments