داشتن روابط شاد در زندگی زناشویی؛ چگونه؟ - پورتال رنگی

روانشناسی ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

داشتن روابط شاد در زندگی زناشویی ؛ چگونه؟

داشتن روابط شاد در زندگی زناشویی ؛ چگونه؟

ارزیابی احتمال : چگونه روابط خود را شاد نگه داریم؟

این پنج عادت می‌توانند به شما کمک کنند تا رضایت در رابطه را در طولانی مدت حفظ کنید.

همه‌ی ما خواهان باقی ماندن روابط شاد در رابطه هستیم، ولی شواهد خلاف این مطلب را نشان می‌دهد. اما آیا نتایج رضایت‌بخش برای همه روابط وجود دارد؟ شما چه کاری می توانید برای حفاظت از رابطه خود انجام دهید تا نه تنها در کوتاه مدت، بلکه فراتر از آن رشد کند؟

اخبار بد:

بیشتر زوج ها کاهش رضایت خود را تجربه می کنند. یکی از اولین مطالعاتی که این روند را نشان داد، از 93 زوج در 10 سال اول ازدواج آن ها بوده است. به نظر می رسد نقاط حساس در کاهش رضایت، در زمان اولین سال ازدواج است که رضایتمندی به شدت کاهش می یابد و در نهایت در حدود سال هشتم، زمانی است که کاهش سریع دیگری در رضایت‌ ظاهر می‌شود. در مقایسه با زوج های بدون فرزند، این تفاوت در تحقیقات اخیر بیشتر است (به عنوان مثال، میر و همکاران،2016).

در شکل زیر تصویر کلی برای اکثر زوجها نشان داده شده است، که نشان دهنده رضایت گزارش شده از یک سال ازدواج، به طور جداگانه برای مردان و زنان، از تحقیق کردیک است.

داشتن روابط شاد در زندگی زناشویی ؛ چگونه؟

با توجه به نقش اصلی که روابط عاشقانه در زندگی ما ایفا می کند، این روندها ناراحت کننده هستند. اما برای هر زوج مسیر بخصوصی نیاز نیست. چه کاری می توانید برای به دست آوردن این روند و حمایت از شادی خود انجام دهید؟

همچنین بخوانید:  درباره لذت بردن از موسیقی غمگین چه می دانید / آهنگ غمگین

1- طوری رفتار کنید که انگار هنوز با یکدیگر دوست هستید.

شواهد نشان می دهند که رفتارهای محبت آمیز در رابطه، با ازدواج کاهش می یابند (هیوستون و همکاران،2001 ). با این حال، فواید رفتارهای محبت آمیز هم برای مجردها و هم برای زوج ها مستند شده اند (جاکوبیاک و فینی،2017). با توجه به اینکه در زندگی همه‌ی مسئولیت ها را به صورت ماه ها و سال ها سپری می کنید، ممکن است به آسانی اجازه دهید برخی چیزها کاهش یابند، اما مزایای بالقوه‌ی اینکه به طور منظم نسبت به شریک زندگی خود ابرازعلاقه کنید، نشان می دهد که این کار ارزش ایجاد اولویت داشتن را دارد.

2- از لحاظ ذهنی شریک زندگی خود را مثبت ارزیابی کنید و منفی باف نباشید.

در یک مطالعه هوشمندانه، که توسط (مک نالتی و همکاران، 2017) انجام شد شرکت کنندگان تصاویر شریکشان را در طول یک دوره در طی هفته ها در یک کامپیوتر مشاهده کردند. آن هایی که تصاویر شریک خود را مشاهده کردند در بین محرکه ای مثبت (در مقابل خنثی) قرار گرفته بودند و مشاهده کردند بعد از آن، سازگاری بیشتری با همکاری های شریک اتوماتیک داشتند که رضایت را پیش بینی می کردند.

خروجی: نگرش سریع و خودکار شما نسبت به شریک زندگی شما چیست؟ اگر بتوانید آنها را با ساختن این انجمن ها مثبت بدانید، ممکن است در بلند مدت بهتر باشد.

3- پیدا کردن و قدردانی.

تحقیقات نشان می دهد که افرادی که احساس و قدردانی خود را ابراز می کنند رضایت زناشویی در آنها بالاتر است و این باعث می شود شرکای زندگی آنها نیز این کار را انجام دهد(گوردون و همکاران، 2011). این ایده کاربردهای آماده برای روابط طولانی مدت دارد. عمل متواضعانه‌ی ممنون بودن را می توان انجام داد و این ممکن است یک مقاومت روزانه را برای کاهش رضایت زناشویی ایجاد کند.

همچنین بخوانید:  حتی یک لحظه هم این افکار را باور نکن - قسمت دوم

4- رویکردی “نزدیک” به رابطه خود داشته باشید.

تحقیق جدید به مدل های انگیزشی مبنی بر حفظ رابطه نشان می دهد که افرادی که رویکرد گرا هستند، نه اجتنابی، خود را برای موفقیت آماده می‌کنند(ریگل، ریزر و لالاسز، 2017). افرادی که از این اهداف استفاده می کنند، به جای اجتناب از موارد نامطلوب، به نتایج مورد نظر دست می یابند. با در نظر گرفتن اهداف رویکرد در رابطه با درگیر شدن در رفتارهای سازنده‌ی بیشتر- صراحت، اطمینان، مثبت گرایی – و این رفتارها به نظر می رسد که نارضایتی و توهم را دفع می کنند.

5- فشارهای خارجی را تشخیص دهید.

روابط در خلاء فعالیت نمی کنند. فشارهای وارده بر ما در خارج از روابط بر کیفیت تاثیر می گذارد(نس و کارنی، 2004). این ممکن است یک داستان آشنا برای شما باشد. زمانی که استرس شغلی او بالا می رود، شریک شما انرژی کمتری برای صرف وقت با شما دارد، نسبت به شما احساس محبت کمتری می کند، یا پریشان است. اگر ما منشا این عوامل استرس زا را تشخیص دهیم یعنی – این من نیستم این کار است – پس ما ممکن است قادر باشیم که نسبت به رفتارهای شریک‌مان، شفقت بیشتری داشته باشیم.

به طور خلاصه:

بیشتر کارهایی که برای حفظ روابط می توانیم انجام دهیم به نگرش ما نسبت به شریک خود و رفتارهایی که باعث نگهداری در روابط می شود، بستگی دارد. چگونه ما رفتار شریک خود را توضیح می دهیم؟ آیا ما سریع او را سرزنش می کنیم، یا این که ما از مزایای شک و تردید استفاده می‌کنیم و شرکای خود را به طور مطلوب می بینیم؟ مقاومت در برابر کاهش رضایت وسرخوردگی نیز، برخی از اصول در واقعیت را تحت تأثیر قرار می دهد: انتظارات غلط و غیر واقعی در ذهن ما می تواند اختلاف زیادی بین آنچه ما انتظار داریم و آنچه که تجربه می کنیم ایجاد کند.

همچنین بخوانید:  این حقیقت تلخ در مورد زنان را می دانستید؟!

psychologytoday

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments