چگونه اعتماد به نفس خود را بسازیم؟ - پورتال رنگی

روانشناسی ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

چگونه اعتماد به نفس خود را بسازیم؟

چگونه اعتماد به نفس خود را بسازیم؟

چگونه اعتماد به نفس خود را بسازیم؟ (راهنمایی هایی برای تحقق بخشیدن به قدرت پنهان درونیتان)

اعتماد به نفس،  نیروی محرک باور های ماست، چگونه ما خودمان را می بینیم و احساس می کنیم، و احساس ارزش و احترام نسب به خود، چگونه ما را احاطه می کند، همه از اعتماد به نفس سرچشمه می گیرد.

تحقیقات نشان داده است که بیش از 80٪ افراد در سطوح مختلف، با اعتماد به نفس پایین روبرو هستند. با این حال، داشتن یک حس اعتماد به نفس، فرصتی برای تاثیر مثبت و قدرتمند در هر حوزه زندگی – از روابط خود را با حرفه فردی، تا  سلامت و رفاه خود و تحقق و موفقیت در جهات مختلف، به وجود می آورد.

احساس عمیق اعتماد به نفس چیزی است که باید رشد کند و در طول زمان پرورش یابد. در این مقاله، چیزهایی که می توانید در حال حاضر برای بهبود اعتماد به نفس خود انجام دهید را به شما نشان می دهم. سپس، پتانسیل پنهان و ارزش خودتان را درک خواهید کرد.

اعتماد به نفس چیست؟

در حالی که فرهنگ لغت آن را “اعتماد به ارزش یا توانایی های خود” تعریف می کند؛ احترام به خود ، به سادگیِ، اعتماد به نفس، احساس کلی یا احساس شما در مورد خود و  ارزش خود است.

از سوی دیگر، اعتماد به نفس، بیشتر در مورد این که چگونه  توانایی های خود احساس می کنید، و چگونه از وضعیتی به وضعیتی دیگر، این توانایی ها را تغییر دهید، می باشد. شما می توانید در مورد خود احساس خوبی داشته باشید و اعتماد به نفسی عالی داشته باشید، اما در شرایط و وقایع مختلف مانند سخنرانی های عمومی، اعتماد به نفس پایینی داشته باشید. یا شاید شما اعتماد به نفس زیادی در یک مکان داشته باشید (مثلا یک  سالن ورزشی که در آن بازی می کنید)،  اما در کل،  اعتماد به نفس شما پایین باشد.

حس قوی و محکم اعتماد به نفس از درون می آید. از اعتقاد به این که اهمیت شما، ارزش شما، و شایستگی شما.


بیشتر بخوانید:

۵ جمله بی نظیر برای افزایش اعتماد به نفس

۹ پرسش اساسی درباره بالا بردن اعتماد به نفس

آموزش 6 روش برای بالا بردن سریع اعتماد به نفس


اعتماد به نفس ضعیف از کجا سرچشمه می گیرد؟

اعتماد به نفس پایین می تواند از هر جهت ناشی شود. این تا حد زیادی تحت تاثیر نحوه دید و رفتار افراد با ما، روابط ما، و رفتار های والدین با ما، می باشد.

  • دوران کودکی ناخوشآیند- افرادی که با انتقاد، فحش، و غفلت والدین بزرگ شدند، بیشتر احتمال دارد که با چالشِ ارزش به خود رو به رو شوند. در حالی که کسانی که مورد قبول، تأیید، و محبت واقع شده اند، احتمال بیشتری دارد که احساس ارزش بیشتری نسبت به خود داشته باشند.
  • تجربیاتی که پس از اتفاق افتادن سانحه ایی رخ می دهند- پایین بودن سطح اعتماد به نفس همچنین می تواند از تجربه های بد یا حوادث دردناکی مانند این که چیزی که شخصی به شما یا کاری که شخصی در قبال شما  انجام دهد، نیز ناشی شود. همچنین می تواند ریشه در تمامی احساسات شرم آگین، گناه، و کمبود احترام، داشته باشد.
  • تجربیات شکست- برای برخی، اعتماد به نفس آن ها به موفقیت یا عدم موفقیت در کاری وابسته است، مانند تجربیات شکست در دستیابی به اهداف و انتظارات.
  • گفتار منفی- بسیاری از عوامل وجود اعتماد به نفس پایین، به علت تکرار گفتار های منفی است. این می تواند یک داستان باشد که شما خودتان آن را ایجاد کرده اید یا این که شخص دیگری برای شما مدت ها پیش ساخته شده است و همچنان به آن باور دارید.

شاید برای شما، مانند بسیاری دیگر، اعتماد به نفس پایین، در احساسات شما در مورد ظاهر یا فرم بدن شما، ریشه دارد. این فقط در مورد چگونگی نگاه شما نیست، در اصل، درمورد چگونگی احساس شما، نسبت به دید شما می باشد. ما از همان سنین کودکی، دچار بمباران پیام هایی در رابطه با، چاقی بیش از حد، لاغری بیش از حد، کوتاهی بیش از حد، بلندی بیش از حد، داشتن بیش از حد چیزی، و فقدان بیش از حد چیزی دیگر، می شویم.

وقتی که شما دچار کمبود اعتماد به نفس باشید، چه اتفاقی می افتد؟

عزت نفس پایین می تواند منجر به مسائل مهم سلامت جسمی و روانی مانند اضطراب، افسردگی، اختلالات خوردن و اعتیاد شود. در واقع، تحقیقات نشان می دهد، نوجوانانی که از اعتماد به نفس پایین رنج می برند، مشکلات بیشتری در زمینه فیزیکی و روحی، مانند  نرخ های بالاتر از احکام جنایی، درآمد پایین و چالش های بیکاری بلند مدت دارند.

در مقابل، احساس قوی اعتماد به نفس به شما کمک خواهد کرد تا سلامت و رفاه بیشتر، روابط بهتر و سطوح بالاتری از شادی، تحقق و موفقیت را تجربه کنید. یک مطالعه، حتی سطوح بالاتری از اعتماد به نفس را با پتانسیل درآمد بالا مرتبط می کند.

اعتماد به نفس خود را به دست آورید:

افراد با اعتماد به نفس کم و یا آسیب دیده می توانند خود را به عنوان فردی بی کفایت و حتی غیر قابل تحمل ببینند. در حالی که آن ها اغلب در وضعیت آگاهانه می دانند این چیزها درست نیستند، این چیزی است که چالش ها را با اعتماد به نفس بسیار پیچیده می کند. اغلب در مورد این که چه چیزی در واقعیت وجود دارد، نیست، بلکه درک چیزی است که شخص احساس می کند.

افرادی که اعتماد به نفس کم دارند ممکن است از اجتماع خارج شده و خموش، منفی، متزلزل، ناخوشایند، ناراضی یا حتی خشمگین باشند. آن ها بیشتر احتمال دارد که خود را در روابط ناسالم، و وضعیت ترس از شکست و نگرانی بابت آن چه که دیگران درمورد آن ها فکر می کنند، قرار دهند.

در مقابل، افراد با اعتماد به نفس بالا، حس قوی احترام به خود،  ارزش، احساس اطمینان و پذیرش دارند. آن ها میل به برقراری روابط سالم (و حذف افراد نا مناسب) دارند، و از خود مراقبت می کنند. همچنین  در مواجهه با شکست ها، موانع و بد شانسی ها با انعطاف پذیری بیشتری عمل می کنند. به طور کلی، آن ها تمایل دارند بیشتر بر روی اعتقادات خود  بایستند، و نگران آن چه که درون ذهنشان هست و بیان می کنند، نیستند.

اعتماد به نفس را می توان در یک مقیاس از بالا به پایین اندازه گیری کرد: در حالی که کم بودن آن ضعف های آشکار را به دنبال دارد، افرادی که دارای احساسات بیش از حد قوی از اعتماد به نفس هستند، ممکن است ، از خود راضی  و خودخواه به نظر برسند.

در این تصویر، تفاوت بین افراد با افراد با اعتماد به نفس بالا و افراد با اعتماد به نفس پایین را مشاهده می کنید:

چگونه اعتماد به نفس خود را بسازیم؟

ترجمه تصویر بالا:

(اعتماد به نفس بالا و اعتماد به نفس پایین)

اعتماد به نفس چیست و چگونه بر روی شما تائیر می گذارد؟

اعتماد به نفس،  به معنی نظر فرد در مورد خود می باشد،  که مثلا خود را به معنای احترام به خود و ارزش شخصی تعریف می کند. اعتماد به نفس می تواند شامل مجموعه ای از باورهای خود، مانند ارزیابی چشم انداز نسبت خود، سیستم ارزش، و احساسات باشد.

همچنین بخوانید:  معرفی 20 ویژگی دوست بد

همانطور که می دانیم، اعتماد به نفس جنبه مهمی از موفقیت و شادی شخصی است. در طیف بالا، اعتماد به نفس بیش از حد می تواند به نارسیسیسم منجر شود که قطعا می تواند منفور باشد و احتمالا باعث آسیب رساندن به روابط شخصی شود. در طیف کم، می تواند منجر به وجود آمدن احساس درماندگی و افسردگی در فرد شود  که پس از آن  به انتخاب های  بد منتهی می شود و به روابط مخرب یا ناتوانی در تحقق کامل پتانسیل های خود می انجامد.

در هر صورت، سطوح  طیفی اعتماد به نفس در بالا و پايين، مي تواند مخرب باشد، بنابراين سطح ايده آل براي رسيدن به تعادل در ميانه طیف  قرار دارد كه تصوير واقعي و مثبت از خود است.

افراد با اعتماد به نفس بالا:

ارزش ها و اعتقادات خود را می شناسند:

اهداف آن ها واضح است، آن ها دقیقا می دانند که می خواهند چه چیزی را به دست آورند و متوجه هستند که چه مسئولیت هایی در زندگی خود دارند.

با توجه به بهترین قضاوت ها، تصمیم می گیرند:

آن ها توانایی های خود را به رسمیت می شناسند و معتقدند، در هرکاری که انجام می دهند، بهترین عمل را دارند. خودشان را برای ایجاد یک زندگی بهتر، و برای رسیدن به نتایج بهتر اصلاح می کنند.

عزم به موفقیت دارند:

آن ها می دانند که برای موفقیت در زندگی،  باید به طور مداوم برای بهبود تلاش کنند. آن ها از اشتباهات خود به جای شکایت کردن، درس می گیرند.

مدعی تغییر هستند:

آن ها می دانند که برای موفقیت در زندگی،  باید به طور مداوم برای بهبود تلاش کنند. آن ها از اشتباهات خود به جای شکایت کردن، درس می گیرند.

به برقراری ارتباطات سالم، ارزش می دهند:

آن ها قادر به پذیرش بازخوردهای منفی و انتقاد هستند، بدون اینکه اجازه بدهند اعتماد آن ها را انکار کنند. آن ها دیگران را برای ساختن خود پایین نمی آورند، زیرا دوست دارند دیگران را خوشحال کنند.

از خود مراقبت می کنند:

آن ها به دنبال تعادل در خود به لحاظ جسمی، احساسی، ذهنی و معنوی برای نشان دادن بهتر خود، در مقابل مردم هستند.

دارای مهارت های موثر در برقراری ارتباط هستند:

آن ها مستقیم سر اصل مطلب می روند، زیرا تصویری واضح در مورد آن چه که می خواهند صحبت کنند، در ذهن دارند. از این رو، یک مکالمه با کیفیت ایجاد می کنند که پیام را به طور موثر ارسال می کند.

افراد با اعتماد به نفس پایین:

تجربه خودکفایی شدید:

آن ها نیاز به تایید دیگران دارند، آن ها خود را باور ندارند، باور ندارند که خوب هستند. آن ها به شدت به دنبال اطمینان خاطر از دیگران برای اثبات اینکه دوست داشتنی هستند، می باشند.

دارای روابطی بی نظم هستند:

نیاز به تضمین از سوی دیگران موجب  می شود تا مرزهای ضعیفی در روابط داشته باشند. آن ها در ایجاد و حفظ یک رابطه سالم دچار مشکل هستند زیرا به راحتی به مردم اعتماد ندارند.

غافلگیر کننده و حساس:

آن ها در مورد این که دیگران در موردشان چه فکری می کنند  حساس هستند. هنگامی که دیگران از آن ها انتقاد می کنند، احساسات شدیدی  را تجربه می کنند.

رنج از دو دلی مزمن و کمال گرایی:

آن ها مدام نسبت به تصمیم های خود بی اعتماد هستند و از این که مبادا تصمیمی اشتباه بگیرند واهمه دارند. آن ها همچنین تمایلات کمال گرایی را نشان می دهند که منجر به سرخوردگی می شود زیرا کمال هدف قابل دستیابی نیست.

میل زیادی برای پذیرفته شدن از سوی دیگران دارد:

به دلیل داشتن احساس دائمیِ  اضطراب و ترس از اشتباه بودن، آن ها تمایل دارند افرادی که برایشان مهم است را ناراحت یا رنجیده خاطر نکنند. فکر می کنند این تنها راهی است که دیگران بتوانند آن ها را بپذیرند.

تحمل اضطراب و ستیزگی:

آن ها دائما احساس اضطراب و ترس از اشتباه كردن می كنند، زیرا به تضمین دیگران نیاز دارند، به همین جهت استاندارد های خودشان را دارند. گرایش بیش از حدی که نسبت به بزرگ کردن مشکلات دارند، فراتر از حد معمول است.

مهارت های ارتباطی ضعیف:

آن ها نمیتوانند راهی مناسب برای حفظ یک رابطه خوب پیدا کنند، زیرا ترس و اضطرابی که آن ها تجربه می کنند، مهم نیست چگونه،  موجب افشای راز هایشان میشود. آن ها مقاومت می کنند که به دیگران در مورد احساس واقعی خود چیزی نگویند اما در نهایت نمی توانند خود را کنترل کنند.

پیدا کردن تعادل میان احساس احترام به خود و فروتنی در زندگی بسیار مهم است.

چگونه اعتماد به نفس خود را بسازیم؟ (راهنمای قدم به قدم)

مسائل مربوط به اعتماد به نفس اساسا در میان کسی است که شما در حال حاضر هستید و کسی که  شما فکر می کنید باید باشید. اغلب دلیلِ داشتن اعتماد به نفس پایین، نحوه دید و رفتار مردم با شماست.

ایجاد اعتماد به نفس  یک کار آسان نیست. در حالی که آرزو می کنم ای کاش یک عصای جادویی داشتم و به شما کمک می کردم، آن چه یاد گرفته ام این است که ساخت و پرورش اعتماد به نفس شما زمان می برد. اما، این یک سرمایه گذاری ارزشمند است. هنگامی که این کار را انجام دادید، پاداش و مزایای زیادی را برای یک عمر به دست خواهید آورد.

در بخش زیر برخی از استراتژی های عالی برای شروع این سفر را مشاهده خواهید کرد:

  1. از ریشه موضوع را حل کنید:

شناسایی دلایل اصلی اعتماد به  نفس پایین شما، یکی از مهم ترین کارهایی است که می توانید انجام دهید تا بتوانید آن را بسازید.

ما دلایل زیادی را در بالا ذکر کردیم. شاید والدین شما گفتند که شما هرگز به اندازه کافی خوب نیستید یا این که به چیزی نمی رسید. من همیشه با مشتریانی کار می کنم که داستان های رفتار والدینشان را به اشتراک می گذارند و تاثیر قابل توجهی بر اعتماد به نفس آن ها دارند.

هر گونه تجربه ای که ممکن است داشته باشید و هر کدام از مسائل ریشه ای که ممکن است برای شما وجود داشته باشد، من به شدت توصیه می کنم کسی را برای پشتیبانی از شما در این فرایند برای شناسایی و مقابله با آن آماده کنید. پیدا کردن یک مشاور، درمانگر، مربی یا کسی که در کمک به کشف و رسیدگی به این آسیب ها، تجربیات گذشته و مسائل مربوط به ریشه، آموزش دیده است. این گروه از افراد ابزارها، تاکتیک ها و استراتژی هایی را ثابت کرده اند – و از همه مهم تر، آن ها به شما در فضایی امن کمک می کنند.

همچنین بخوانید:  تاثیر خنده واقعی با خنده‌ ای که ساختگی باشد، یکی است؟

در حالی که شما ممکن است قادر به انجام کارهای زیادی در خودتان باشید، تجربه من این است که اگر به ریشه ی مشکل نپردازید، این احساس در طول زمان به حالتی عادی درون شما ختم خواهد شد.  شما نمی توانید از حقیقت فرار کنید. شما نمی توانید باند را بر روی زخم های قدیمی خود بپیچید. شما باید به منبع دسترسی داشته باشید. این آسان نیست، اما اگر می خواهید اعتماد به نفس خود را بسازید، باید انجام شود.

  1. همانطور که دیگران شما را می بینند، خود را ببینید:

خود را همانگونه که دیگران شما را میبینند، ببینید. و با خود، به جای دیگران صحبت کنید. منظور من از این کار چیست؟ در مورد اشخاصی که شما  را در این جهان بیشتر از همه و بدون قید و شرط دوست دارند فکر کنید.

حالا، یک لحظه، زوم کنید و تصور کنید که در کفش های آن ها ایستاده اید و از طریق چشمشان تماشا می کنید. از منظر آن ها نگاه کنید و خود را همانطور که می بینید، تماشا کنید. در مورد خود چه نظری دارید؟ آنها چه می گویند؟ آن ها عاشق چه چیز شما هستند؟

  1. بهترین باشید:

پدرم می گوید: “هر روز بهترین کار ها را انجام بده”

توصیه های ساده اغلب بهترین توصیه ها هستند. هنگامی که شما بهترین ها را انجام می دهید و تلاش کامل خود را برای هر روز انجام می دهید، شروع به احساس بهتر در مورد خود می کنید.

مهم این است که به خودتان یادآوری کنید که بهترین کاری که می توانید یا آن چه انجام می دهید، در حال حاضر – در آن لحظه، در آن روز، در آن وضعیت، با آن دوره زمانی، با توجه به سطح مهارت و دانش خود، را نام گذاری کنید.

هنگامی که شما می دانید که بهترین ها را انجام داده اید، هیچ تردیدی ندارید و هیچ احساس بد یا گناهی  در مورد آن نمی کنید. اگر بهترین کار ها را انجام دهید و سپس کسی  از شما انتقاد می کند، هنگامی که می دانید بهترین کار را انجام دادید، ساده تر می شود با آن شخص برخورد کرد.

من از مشتریان خود (و خودم) این سوال را همیشه می پرسم، آیا آن ها بر سر چیزی که صحبت کرده اند، فکر می کنند که چه کاری برای بهتر اجرا کردنش انجام دهند، یا فقط در مورد نتیجه ای که امید به برآورده شدنش داشتند، سرخورده می شوند؟ اگر پاسخ بله است، پس هیچ چیز دیگری نمی توانید انجام دهید – تا زمان بعدی.

  1. در فعالیت هایی که شما را راضی می کنند، شرکت کنید:

در اینجا کلید اصلی، رضایت است. پیدا کردن چیزهایی که به شما احساس عمیق رضایت، احساس کامل بودن و داشتن هدف می دهند، بسیار مهم است.

ما اغلب ما  خود را در فعالیت ها یا روابط قرار می دهیم که باعث می شود احساس خودخواهی، پوچی و یا ترس نسبت به خودمان را داشته باشیم. وقت آن است که بیشتر تمرکز، زمان، و تلاش خود را بروی کاری که باعث می شود، احساس خوبی نسبت به بدن، ذهن، و روح خود داشته باشیم، بگذاریم. و درگیر چیزهایی بشویم که احساس کامل بودن به ما می دهند.

شناسایی آنچه که ذهن شما را (به عنوان مثال حل یک مشکل بزرگ یا ایجاد چیزی جدید)، احساس شما  (به عنوان مثال بودن در کنار دوستان یا داوطلب شدن)، جسم شما (مانند ورزش، خوردن درست یا مراقبت از بدن) و روح شما را (نظیر مراقبه یا رفتن به محل عبادت) ، ارضاء می کند.

هنگامی که شما در چیزی که باعث می شود احساس خوبی داشته باشید و حتی مهم تر از آن، به شما احساس تعلق می دهدد، شرکت کنید، حس اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

  1. آن چه که واقعا هستید را شناسایی کنید:

خودآگاهی و کمی جستجوی ضمیر، برای موفقیت شما در زندگی و اعتماد به نفس شما اهمیت دارد. در بعضی موارد، فقدان اعتماد به نفس ناشی از فقدان دانستن این که شما واقعا چه چیزی هستید و چه ارزشی دارید، می باشد. بسیاری از ما وقت زیادی را صرف تطبیق دادن خود کردیم در حالی که خود واقعی را گم کردیم.

وقت خود را صرف شناختن خود کنید. برای شناسایی شخصیتان وقت بگذارید. برخی از چیزهایی که در مورد آن باید فکر کنید عبارتند از:

  • شناسایی نقاط قوت و استعدادهای شما
  • تصدیق ارزش ها و احترام های خود، کشف احساسات خود
  • درک ارزش های خود و آنچه که برای شما مهم است
  • فکر کردن درباره اینکه چگونه می خواهید به جهان خدمت یا کمک کنید
  • تصدیق نقاط عجز خود
  1. خود را بپذیرید:

بدانید که صرف نظر از آن چه که گفته شد، آن چه که اتفاق افتاده است، کار اشتباهی که کرده اید یا چالش هایی که با آن روبرو شده اید، شما به اندازه کافی، کامل هستید. همه ما، می خواهیم بابت آن چه که هستیم پذیرفته شویم،  اما اول باید خودمان، خود را بپذیریم.

  1. دست از قیاس کردن خود بردارید:

هنگامی که شما اجازه دهید دیگران شما را تحت فشار قرا دهند، نیاز های افراد را قبل از نیاز های خود قرار دهید، یا هر چیزی که دیگران می خواهند را برآورده کنید، چون نمی خواهید دیگران را ناراحت کنید، همین باعث پایین آمدن اعتماد به نفس شما می شود. شما نیاز های آن ها را قبل از نیاز های خود قرار می دهید و ذهن شما حدس می زند که نیاز های شما مهم نیستند. من هفته پیش، با دو مشتری متفاوت کار کردم که نیاز های افراد گوناگون را قبل از نیاز های خود قرار می دادند و همین امر سبب شد که تاثیرات منفی بر رفاه و سلامت آن ها گذاشته شود.

در حال حاضر، من نمی گویم که شما نباید از بچه ها و همسرتان مراقبت کنید. ملاقات های کاری خود را انجام دهید و یا با دوستان خود قرار بگذارید.  اما شما همچنین باید ازخود مراقبت کنید. ما خود را برای دوست داشته شدن و تصدیق شدن، با محیط تطبیق می دهیم. اما اگر به طور مداوم در حال تطبیق دادن خود باشیم، هرگز احساس رضایت نخواهیم کرد.

هر چند وقت یک بار به خود اجازه می دهید که دیگران کار هایی که می خواهند برایشان انجام دهید را به شما تحمیل کنند؟

قوی باشید، از خودت دفاع کنید. زمان آن رسیده است که آن چه را که نیاز دارید را شناسایی کنید. آن چه را که می خواهید و  برای زندگی خود می خواهید را شناسایی کنید.

تصمیم بگیرید که چه چیزی برای شما اهمیت دارد. نام گذاری این مورد، یک “قطب نمای درونی” در شما ایجاد می کند. سپس، مرزهای خود و مواردغیر قابل دسترسی را در زندگی خود شناسایی کنید. شما دیگر مایل نیستید با دیگران کنار بیایید؟ اکنون چیزها آشکار می شود، به طوری که زمانی که زمان به عقب بر گردید، با لحنی مودبانه می گویید “نه”، شما “پشتیبان” و راهنمایی درونی برای انجام این کار دارید.

  1. به دنبال بهترین ها بگردید:

ما تمایل داریم آنچه را که دنبال می کنیم پیدا کنیم. به سادگی، مردم تمایل دارند (اغلب ناخودآگاه) به دنبال چیزهایی بروند که آن چه  که قبلا به آن اعتقاد داشتند،  را تقویت کند.

همچنین بخوانید:  رابطه کمبود منزیم و استرس را می دانید؟

شما دقیقا همانی هستید که خود می بینید. اگر اعتقاد داشته باشید که بی ارزش و یا غیر قابل تحمل هستید، به اطلاعاتی دست می یابید تا این باور را بالا ببرید. با این حال، اگر اعتقاد دارید که ارزشمند و زیبا و یا شجاع و قوی هستید، به زودی اطلاعات به دست می آورید تا آن را ثابت کنید.

چالش با افرادی که از اعتماد به نفس پایین رنج می برند این است که آنها عادت به پیدا کردن اشتباه را دارند. اغلب پیام منفی در ذهن ناخودآگاه خود دارند. در بعضی موارد، آن ها فقط کم و کاستی های خود به خوبی می بینند.

ساده ترین راه برای تغییر آن چه که شما از خود  می بینید چیست؟ آن چه که شما دنبال آن هستید را تغییر دهید. خود را وادار به انجام کار های درست بکنید.

این کار را امتحان کنید: یک دفترچه بردارید و به مدت 21 ، هر روز و هر روز، 3 چیز را که برای شما حائز اهمیت، قدردانی و دوست داشتن است را یادداشت کنید. این ممکن است شامل قدردانی از خود در مورد موفقیت ها و برد ها، و یا چیز هایی که بابت آن احساس غرور می کنید، باشد. در حالی که ممکن است در ابتدا به چالش کشیده شوید، اما به زودی شروع به آماده سازی مغز خود خواهید کرد تا بیشتر از آن چه که درست است و کمتر از آنچه اشتباه است، مشاهده کنید.

  1. گفتار های منفی را متوقف کنید:

بسیاری از سیستم های اعتقادی شما از داستان منفی شما نسبت به خودتان، نشات میگیرد. ذهن شما معتقد است که شما آن چه را می گوئید و اگر داستان شما در حال پخش (دوباره و دوباره) در ذهنتان است، یکی از اشتباهات بی ارزش شما ساخته می شود، این همان چیزی است که شما در تقویت سیستم اعتقادات خود ادامه  می دهید.

اگر به خود بگویید که بی ارزش و ناتوان هستید ذهن شما این را باور خواهد کرد و اگر به خود بگویید که قادر و معرکه هستید ذهن شما آن را باور خواهد کرد.

از همین امروز گفتار منفی را با گفتار مثبت تعویض کنید.

  1. خانواده خود را پیدا کنید:

از آن جایی که بسیاری از اعتماد به  نفس ما تحت تاثیر روابط ما و نحوه برخورد و نگاه دیگران نسبت به ما است، مهم تر آن است که، شما  اطراف خود را با افراد سالم، نشاط بخش، تشویق کننده و پشتیبان محاصره کنید.

من نمی گویم که اطراف خود را پر از افرادی کنید که دائما در حال تایید و تعریف از شما هستند، باید افرادی باشند که با شما صادق هستند.

افرادی پیدا کنید که خود واقعی شما را بشناسند، افرادی که می توانند در مورد ارزش ها، توانایی ها، و احترام هایی که می توانید به دست آورید با شما صحبت کنند. افرادی که می توانند با شما واقعی باشند، مثبت و سازنده با روشی شگفت انگیز، تجربیات خود را با شما به اشتراک گذارند.

  1. از فرصت های پیش رو استفاده کنید:

بسیاری از ذهن های بزرگ گفته اند  که دلیل اصلی موفقیت آن ها، شکست بوده است. شما ممکن است داستان هایی درباره مایکل جردن از تیم بسکتبال او را از شنیده باشید، اپرا وینفری گفته است که او “تنها دلیل زندگی اش، تلوزیون نیست” و استیون اسپیلبرگ برای آزمون مدرسه فیلم نه تنها  یک بار، بلکه سه بار رد شده است.

به دنبال پیدا کردن فرصت ها، شکست دادن و ایجاد انعطاف پذیری، کلید افزایش اعتماد به نفس است.  پس از همه، اگر هرگز به دنبال فرصتی نرفتید، هرگز یاد نخواهید گرفت – و شما در داستان خود گیر می افتید.

هر زمانی که شما بر یک چالش کوچک غلبه کنید یا گزینه هایی را پشت سر بگذارید، قوی تر خواهید شد. مردم از شکست ناراحت نیستند، آن ها از این که تلاش نمی کنند، پشیمان می شوند. هر چه سعی  کنید، بیشتر خودتان را در آن جا قرار می دهید – قوی تر و ارزشمندتر می شوید، و بیشتر احترام کسب خواهید کرد.

  1. هدف خود را پیدا کنید:

به عنوان انسان، همه ما نیاز به یادگیری، توسعه، رشد و کمک داریم. هنگامی که از کم اعتماد به نفس رنج می برید، این می تواند یک چرخه معیوب ایجاد کند:

شما در مورد خودتان احساس خوبی ندارید، بنابراین شما از آن جا خارج نمی شوید و چیزهای بد اتفاق می افتند. از آن جا که شما موفق نیستید، احساس کمبود احترام نسبت خود را می کنید.

چگونه اعتماد به نفس خود را بسازیم؟

ترجمه تصویر بالا:

چرخه معیوب:

اعتماد به نفس کم –> افکار منفی –> اضطراب بالا و کارایی پایین–> شکست–> خود را سرزنش کردن–>

وقت آن فرا رسیده است که این چرخه را بشکنید.

شاید این به معنای پیدا کردن چیزی که برای شما معنا دارد، یا در مورد قدم هایی که شما نیاز دارید بردارید که از جایی که هستید به جایی که باید باشید، می باشد. به عنوان مثال، عمل کمک به دیگران، مشارکت، تمایل داوطلبانه و مهربانی نشان داده است که نه تنها افزایش اعتماد به نفس، بلکه خوشبختی، سلامتی و رضایتمندی را افزایش می دهد.

کم کم و با قدم های کوچک شروع کنید. با هر موفقیت کوچک، اعتماد به نفس بیشتری به دست خواهید آورد و در نهایت، احساسی قوی از اعتماد به نفس خواهید داشت.

سفر خود را برای افزایش اعتماد به نفس شروع کنید:

بیایید صادق باشیم، این یک سفر آسان نیست. این می تواند چالش برانگیز باشد، اما چالش این است که عمق، قدرت، شخصیت و انعطاف پذیری را ایجاد می کند. اگر پاداش اعتماد به نفس این است که، منجر به روابط بیشتر، حرفه ای بهتر، افزایش سلامتی و رفاه، موفقیت بیشتر و احساس احترام بیشتر می شود، من می گویم که آن  ارزشمند است.

در حالی که شما در یک جامعه زندگی می کنید که در آن شما به طور مداوم با پیام هایی از کافی نبودن و نحوه بهتر بودن،  بمباران می شویدد، فقط به یاد داشته باشید:

شما معرکه هستید. شما سزاوار عشق، شادی و موفقیت هستید. شما شایسته هستند. این شانسی نیست که شما در این زمان پا به این سیاره گذاشته اید. شما اشتباه نیستید و حتی اگر شما احساس ناکافی، غیر قابل تحمل یا غیر قابل قبول بودن می کنید، بدانید که شما هیچ کدام از این موارد را ندارید. شما کافی هستید، ممکن است هنوز این را باور نکرده باشید اما، بخشی از وجود شما عمیقا آن را باور دارد.

اکنون وقت آن رسیده است که مراحل بالا را انجام دهید و آن را درک کنید.

lifehack

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments