نحوه خلاص شدن از زخم های سوختگی - پورتال رنگی

پوست و مو ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

نحوه خلاص شدن از زخم های سوختگی

سوختگی در پوست انسان زمانی رخ می دهد که گرمای بیش از حدی را حس کرده باشد این گرما می تواند ناشی از آب جوش، نور خورشید و یا استفاده از مواد شیمیایی خاص باشد.

زخم ها اغلب در طول روند بهبود، تشکیل می شوند. این زخم ها که پوست را ضخیم می کند و باعث تغییر رنگ پوست می شود، اغلب پس از آسیب دیده شدن پوست باعث مرگ سلول می شوند. بدن پروتئین به نام کلاژن را  برای ترمیم پوست آسیب دیده تولید می کند که منجر به زخم می شود.

زخم ایجاد شده بسته به میزان آسیب پوست می تواند بزرگ یا کوچک باشد. شدت سوزش تعیین می کند که آیا این زخم ها محو خواهند شد و یا به طور دائم قابل مشاهده می شوند.

در این مقاله، ما به بررسی انواع سوختگی ها، چگونگی کاهش زخم های سوختگی و نحوه جلوگیری از ایجاد زخم های طولانی مدت ناشی از سوختگی می پردازیم.

انواع زخم های سوختگی

نحوه خلاص شدن از زخم های سوختگی

احتمال و شدت سوزش بستگی به این دارد که چه مدت فرد در معرض گرما و همچنین شدت گرما قرار می گیرد.

سوختگی ها بسته به میزان پوست آنها طبقه بندی می شوند.

  • سوختگی های درجه اول: باعث آسیب به لایه بیرونی پوست (اپیدرم) و ایجاد قرمزی و درد می شود. آنها معمولا طی 6 روز بدون زخم پوستی بهبود می یابند .
  • سوختگی های درجه دوم: هر دو اپیدرم و لایه زیر پوست (درم) را تحت تاثیر قرار می دهند. به علاوه درد و قرمزی، افراد مبتلا به سوختگی در درجه دوم ممکن است دچار لرزش شوند. این سوختگی ها ممکن است 2 تا 3 هفته طول بکشد تا بتواند درمان شود و بیشتر به اسکار ضربه بزند.
  • سوختگی های درجه سوم: بسیار شدید است. آنها به دو لایه پوستی آسیب می رسانند و همچنین ممکن است به استخوان ها و تاندون ها آسیب برسانند و می توانند در پایان به بخش های عصبی آسیب برسانند. افراد مبتلا به سوختگی درجه سوم ممکن است پوست خود را سفید یا سیاه ببینند. این نوع سوختگی ها می توانند مدت زیادی طول بکشد و ممکن است باعث ایجاد زخم شوند.

اسکار ناشی از سوختگی های درجه دوم و سوم بر طبق ظاهر آنها و چگونگی تاثیر آنها روی پوست طبقه بندی می شود:

  • زخم های هیپرتروفی: رنگ پوست ممکن است قرمز یا بنفش شود و در بالای سطح پوست قرار دارند. این زخم ها ممکن است گرم شوند و دچار خارش شوند.
  • زخم های ضد انعقاد: پوست، ماهیچه ها و تاندون ها را تشدید می کنند و حرکت طبیعی پوست را محدود می کنند.
  • زخم های کلوئیدی: جای این زخم ها بر روی پوست باقی می ماند و به سختی از بین می رود.
همچنین بخوانید:  آموزش لاغر کردن صورت با آرایش + معرفی یک ماسک خوب

از بین بردن زخم های سوختگی

نحوه خلاص شدن از زخم های سوختگی

درمان سریع و مراقبت مناسب از زخم اغلب بهترین راه برای جلوگیری یا به حداقل رساندن ظاهر زخم ها است.

بسیاری از زخم ها در طول زمان فاسد می شوند. با این حال، زخم های کلئوئیدی اغلب  محو نمی شوند و ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.

در حال حاضر هنگامی که یک زخم تشکیل شده است، فرد می تواند ظاهر زخم را با راه های زیر از بین ببرد:

  • استفاده از ژل سیلیکون: تحقیقات نشان می دهد که استفاده از ژل سیلیکون می تواند به کاهش ظاهر زخم های موجود، از جمله کاهش اندازه، سفتی و قرمزی کمک کند.
  • حفاظت ناحیه سوختگی از خورشید: اشعه ماوراء بنفش خورشید می تواند زخم ها را به رنگ تیره تر تبدیل کند و قابل توجه تر شود. آکادمی پوست آمریکایی (AAD) توصیه می کند که افراد لباس مناسب و کرم های ضد آفتاب SPF 30 یا بالاتر مصرف کنند.
  • از مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید:اثربخشی چنین محصولاتی اغلب تست نشده است.

اگر زخم های سوختگی موجب درد و زخم شدید شود، فرد میتواند با پزشک خود در مورد گزینه هایی برای کاهش بافت اسکار صحبت کند. این درمان ها شامل کار با کلاژن آسیب دیده است.

AAD توصیه گزینه های پزشکی زیر را برای کاهش زخم دارد:

  • تزریق استروئید، که ممکن است باعث کاهش درد و کاهش کلوئید و سایر زخم ها شود
  • درمان لیزر، که می تواند قرمزی، درد و سختی کلوئید و دیگر زخم ها را کاهش دهد.
  • جراحی برای برداشتن بافت اسکار، کاهش اندازه زخم های کلئوئیدی و بهبود حرکت پوست

در حالیکه این درمان ها می توانند به کاهش زخم ها کمک کنند، ممکن است آنها را به طور کامل از بین نبرد و درمان ممکن است زمان بر باشد.

اجتناب از استفاده از کرم هایی حاوی ویتامین A و یا ویتامینE  بر روی زخم ها، زیرا این مواد می تواند زخم ها را قابل توجه تر کنند. با این حال، مهم است که پوست را مرطوب نگه دارید.

راهکار های جلوگیری از زخم شدن

پس از سوختگی، فرد می تواند از روش های مختلفی برای جلوگیری یا کاهش شدت زخم استفاده کند:

بلافاصله بعد از سوختگی، فرد می تواند:

  • محل سوختگی را با آب سرد و یا گرم بشوید، سپس پوست را خشک کنید
  • اعمالآنتی بیوتیک، با استفاده از یک اپلیکاتور سترون برای کمک به جلوگیری از عفونت
  • محل سوزش را با گاز استریل، باند پیچی کند
  • در صورتی که زخم بهبود نیافت، به اورژانس مراجعه کنید.
همچنین بخوانید:  جوانی 10 ساله صورت با ماساژ ژاپنی - عکس + فیلم

بلافاصله پس از سوختن، یک فرد می تواند:

  • برای جلوگیری از چسبیدن مواد (پارچه،لباس،گاز استریل و ..) به پوست، به مدت چند دقیقه هر روز پوست اطراف ناحیه آسیب دیده را بکشید
  • صبر کنید تا پوست ریزش پیدا کند و خود را تخلیه کنید.
  • برای چند ماه ناحیه آسیب دیده با لباس یا کرم های ضد آفتاب را پوشش دهید

برای اطمینان از این که سوختگی شدید بهبود پیدا می کند به پزشک به طور منظم مراجعه کنید. آنها می توانند در مورد چگونگی جلوگیری یا کاهش زخم ها و تشخیص انواع سوختگی، راهکار هایی ارئه دهند.


بیشتر بخوانید:

علل و راه درمان سوختگی زبان

مدل مو برای پیشگیری از آفتاب سوختگی

آفتاب سوختگی کودکان + علل و راه درمان


راهکار های درمان سوختگی ها

نحوه خلاص شدن از زخم های سوختگی

درمان سریع و مناسب باعث کاهش سوزش و شدت سوختگی و خطر ابتلا به هرگونه آلودگی می شود.

یک فرد معمولا می تواند سوختگی درجه اول را در خانه با خیساندن آن در آب سرد در حداقل 5 دقیقه درمان کند.

افرادی که دارای سوختگی درجه دوم هستند معمولا باید یک متخصص پزشکی را ببینند. با این حال، مردم می توانند سوختگی های کوچک را در خانه به روش های زیربهبود ببخشد:

  • پماد آنتی بیوتیک: اعمال یک لایه نازک پماد آنتی بیوتیک به منطقه آسیب دیده باعث بهبودی و کاهش خطر ابتلا به عفونت می شود.
  • باند گاز: گاز استریل، ضدعفونی کننده است و پوست را محافظت می کند و شانس عفونت را کاهش می دهد.

سوختگی های درجه سوم بسیار جدی هستند و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند.

درمان سوختگی های درجه سوم عبارتند از:

  • لباس های جذب: پوشیدن لباسهای تنگ از منطقه آسیب دیده محافظت می کنند. این فشار باعث می شود که پوست بهبود یابد. یک فرد ممکن است مجبور باشد برای مدت چند ماه یک لباس جذب را بپوشاند تا شرایط را برای بهبودی فراهم کند.
  • پیوند پوست:پیوند پوست شامل جراحی پوست سالم از منطقه دیگری از بدن یا از اهدا کننده است و از این برای پوشاندن ناحیه سوخته شده استفاده می کنند.
  • جراحی: اگر سوختگی بخشی از پوست را به هم بزند (به نام پوسیدگی)، ممکن است فرد نیاز به جراحی داشته باشد.

اگر بعد از یک هفته سوختگی بهبود نیافت، بدون در نظر گرفتن اندازه یا شدت زخم ، به پزشک مراجعه کنید.

استفاده از ژل آلوئه ورا، خوردن یک رژیم غذایی غنی ازغذاهای آنتی اکسیدان، نوشیدن مقدار زیادی آب و مصرف مکمل های خاص می تواند روند بهبودی یک فرد را بهبود بخشد. با این وجود، پیش از قرار دادن هر چیزی در سوختگی های شدید و مصرف مکمل های جدید لازم است قبل از مصرف هر گونه دارو با پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است در بعضی موارد عوارضی داشته باشد.

همچنین بخوانید:  طرز تهیه موبر طبیعی با شکر برای از بین بردن موهای زائد

عوارض جانبی

اکثر سوختگی های جزئی بدون هیچ مشکلی به وجود می آیند و نیازی به مراقبت های پزشکی ندارند. سوختگی های شدیدتر به مراقبت ها پزشکی نیاز دارند، بعضی از این عوارض علاوه بر زخم می توانند خطرات دیگری  از جمله موارد زیر را داشته باشد:

عفونت

سوختگی باعث ایجاد زخم های باز است که در آن باکتری ها و دیگر میکروب ها می توانند وارد بدن شوند. عفونت های ناشی از آن می تواند جزئی و به راحتی قابل درمان باشد و یا می تواند به عفونت های شدید مانند سپسیس تبدیل شود. این بیماری هنگامی رخ می دهد که عفونت وارد جریان خون فرد شود و می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

کم آبی

سوختگی باعث می شود که بدن مایع خود را از دست بدهد. از دست دادن مقادیر بیش از حد مایع می تواند باعث کمبود آب بدن شود ، که می تواند بر حجم جریان خون در بدن تاثیر بگذارد.

دمای بدن کم است

پوست شخص به تنظیم درجه حرارت بدن کمک می کند. هنگامی که یک سوختگی پوست را به شدت آسیب برساند، از دست دادن حرارت می تواند منجر به هیپوترمی شود. هیپوترمی زمانی اتفاق می افتد که دمای بدن فرد به طور ناگهانی به سطح خطرناکی پایین می آید.

قرارداد

وقتی که بافت اسکار ایجاد می شود، پوسیدگی ها در طول روند بهبودی رخ می دهد. بافت اسکار میتواند پوست را سخت کند و باعث حرکت محدود در استخوانها یا مفاصل شود.

آسیب عضلانی و بافت

سوختگی های شدید بیشتر به لایه های پوست نفوذ می کنند و می توانند به عضلات و بافت برسند، که می تواند باعث ایجاد آسیب درازمدت به این ساختارها شود.

اعتماد به نفس و مسائل عاطفی

زخم های ناشی از سوختگی می توانند به اعتماد به نفس فرد آسیب برسانند، به خصوص هنگامی که آنها در ناحیه ظاهری فرد هستند، مانند چهره. در این حالت می تواند منجر به پایین آمدن اعتماد به نفس شخص و حس اضطراب روانی شود.

چشم انداز

چشم انداز بستگی به شدت سوختگی و نحوه درمان دارد. سوختگی های درجه یک، به راحتی در خانه با رعایت مسائل بهداشتی درمان می شود. سوختگی های درجه دوم و سوم ممکن است باعث بروز زخم شوند، هرچند نکاتی مانند پیوند پوست و لباس مناسب، می تواند به کاهش آسیب و تشویق سریعتر بهبودی کمک کند.

medicalnewstoday

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments