راه کارهایی برای ترمیم رابطه شکست خورده - پورتال رنگی

روانشناسی ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

برای بهبود رابطه شکست خورده چه کنیم ؟

راه کارهایی برای ترمیم رابطه ترک خورده

هیچ رابطه ای از ابتدا با فکر پایان دادن به رابطه عشقی شروع نمی شود. شما در یک آغاز رابطه زمان، انرژی و محبت خود را صرف می کنید بدون اینکه به بیهوده بودن تلاش های تان بیاندیشید. در عوض هر چه در یک رابطه پیشرفت داشته باشید، اعتماد به نفس، شادی، توانایی مقابله با مشکلات در شما افزایش می یابد. ممکن است آنقدر خوش شانس باشید که محبت دریافت کنید، عزت نفس تان را بالا ببرید و حس تعلق داشتن را تجربه کنید. بعلاوه، احتمالا با افزایش سن، برای شما یک رابطه مطلوب از روابط خانوادگی ارزشمندتر باشد. با این حال روابط تا ابد ماندگار نمی مانند و ممکن است به دلایل مختلفی متزلزل شوند. آیا وقتی یک رابطه تیره و تار می شود امکان ترمیم آن وجود دارد؟ چنانچه متوجه شوید که رابطه شما مانند همیشه نیست و شاید هم یک رابطه ناسالم باشد، آیا به رابطه تان خاتمه می دهید یا اینکه به آن ادامه می دهید؟ من به ادامه رابطه گرایش بیشتری دارم و امیدوارم پیشنهادهایی در ادامه می دهیم به شما کمک کنند.


بیشتر بخوانید:

چگونه یک رابطه گرم داشته باشیم

آموزش آغاز یک رابطه شکست خورده

قوانینی برای گرم کردن رابطه زناشویی

چگونه یک رابطه پایدار و با کیفیت داشته باشیم؟


به عقب برگردید

فکر می کنید در رابطه تان اختلاف بوجود آمده و این موضوع سبب برانگیخته شدن شدید احساسات در شما شده است؟ معمولا رودربایستی در ارتباط به نفع تان نیست. به رابطه تان فکر کنید. پرسیدن سوالات زیر ممکن است به شما کمک کند:

  • هدف از برقراری ارتباط چیست؟
  • تعریف من از یک دوست خوب چیست؟
  • چقدر دوست خوبی هستم؟
  • فلان دوست من چقدر برایم خوب است؟
  • من از دوستم چه میخواهم؟
  • این رابطه چه معنایی برای من دارد؟
  • چه چیزی باعث پیوند ما شده است؟
  • در این رابطه چه چیزی تغییر کرده است؟
  • سهم من در این تغییرات چه بوده است؟
  • آیا این تغییر پیش از این هم رخ داده است؟
  • من توانایی چه کاری را برای پیشرفت این رابطه دارم؟
  • چه احساسی دارم؟
  • چه انتظاری دارم؟
همچنین بخوانید:  ویژگی افراد صادق و روراست را می دانید؟

وقتی که با دقت به خود، دوست و مسیر رابطه تان فکر کردید، یک سوال وجود دارد که باید از خودتان بپرسید.


بیشتر بخوانید:

دلایل سرد شدن رابطه زناشویی

بازگشت به رابطه تمام شده، بله یا خیر!


  • آیا من این رابطه را می خواهم؟

این امکان وجود دارد تحت یکسری شرایط بخواهید شکاف بوجود آمده در رابطه تان را برطرف کنید، با این حال شاید این نیت شما برای سلامت روان تان مناسب نباشد. برای مثال، اگر دوست شما دائما به شما بد دهنی می کند، با قطع این رابطه ازخود محافظت خواهید کرد. در صورتی که قبلا به نکات مشابهی که در این مقاله ذکر شده است انجام داده اید اما تاثیری در برنداشته اند، ادامه دادن به نفع تان خواهد بود. ممکن است نسبت به دوست خود احساس تعهد کنید چونکه او همواره یک دوست یاری گر، وفادار و راستگو بوده است. اگرچه رشد کردن انسان با دیگران یا به تنهایی طبیعی است اما به خاطر داشته باشید که شما مجبور نیستید در رابطه با خود یا دوست تان نگرانی داشته باشید و سعی کنید همیشه آزادانه عمل کنید.


بیشتر بخوانید:

روش های ایجاد یک رابطه دائمی

اصول رابطه پایدار در زندگی زناشویی


منشا مشکل را بیابید

تفکر عمیق تر درباره چیزی که موجب شکاف در رابطه تان شده است می تواند کمک کننده باشد. آیا بین مراقبت، شراکت، زمان، انرژی، علایق و یا حتی دیدگاه شما نسبت به رابطه اختلاف وجود دارد؟ آیا نگرانی شما از بابت یک تغییر غیر منتظره است؟ مثلا: یکی از شما دیگری را ترک کرده است، با شخص دیگری وارد رابطه شده است یا کار جدیدی پیدا کرده است. توجه داشته باشید که یافتن ریشه نگرانی شما کلید حل اختلاف تان می باشد. هرچند ممکن است که شما در یک سناریوی غیرمنتظره قرار گرفته باشید که حتی پس از آن قادر به پاسخگویی نباشید. قطعا این امکان وجود دارد که دیدگاه دوست تان تکه گم شده پازل در جریان فکری شما باشد. اگرچه ممکن است منشا مشکل در نقطه کور ذهن شما باشد. جهت پیشرفت در این جریان به نقش خود در این جریان بیاندیشید. آیا از همان ابتدای رابطه تان مشکلی وجود داشته است و آن را نادیده گرفته اید؟ اگر در این چنین شرایطی قرار دارید، به یک مشارکت دوجانبه برای حل این مشکل نیاز دارید.

همچنین بخوانید:  آموزش روشهای درمان افسردگی پس از جدایی

بیشتر بخوانید:

چگونه از یک رابطه کسل کننده جلوگیری کنیم ؟


برای صحبت کردن وقت بگذارید

بعد از اینکه به رابطه و منشا مشکل تان فکر کردید وقت آن است که به گفتگو درباره نظرات و مشکلات خود بپردازید و به کمک هم آن ها را حل کنید. طبیعی است که  درباره بحث با دوست تان مردد باشید. در صورتیکه این رابطه برای تان اهمیت دارد و نمی خواهید شرایط موجود را بد تر کنید قابل درک است. چنانچه بخواهید ناراحتی حاصل از این شکاف را نادیده بگیرید و برای حفظ وضع موجود از بیان آن خودداری کنید، توانایی خود را برای مقابله با این مشکل نادیده گرفته اید. ممکن است از گفتن واقعیت نگران باشید و ترس از اشتباه از صراحت و رک گویی شما جلوگیری کند. این مشکل شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد وموجب می شود تا بین ناراحتی و تمایل خود برای تکریم عزت نفس تان گیر بیفتید. اگر می توانید هر چه سریع تربه صورت حضوری با یکدیگر صحبت کنید. سعی کنید از نظرات و انتظارات خود از یک رابطه شناخت داشته باشید. آرام باشید و برای آن وقت بگذارید. هنگامی که دوست تان در حال بیان دیدگاه های خود است با دقت به حرف هایش گوش دهید و حرفش را قطع نکنید. در ارتباط خود متعادل باشید و این عمل را با یک گفتگوی سالم تمرین کنید. وقتی می خواهید روی نظر خود تاکید کنید و یا حتی اگر اختلاف نظر دارید برای عقاید دوست تان احترام قائل شوید. در آخر، این فرد دوست شماست. اگر با خودتان رو راست باشید از مهارت های ارتباطی تاثیرگذار استفاده می کنید و نظراتش را می پذیرید. ممکن است آنچه که به بروز یک اختلاف بزرگ بیانجامد به نقطه عطفی موجب تعالی رابطه تان شود.

همچنین بخوانید:  10 شغل با تاثیرات نامطلوب بر شخصیت ما و چگونگی اجتناب از این تاثیرات

بیشتر بخوانید:

برای حفظ رابطه چه چیزهایی باید به شریک زندگی تان بگویید


بیاموزید و رشد کنید

صحبت کردن در تعالی رابطه شما نقش بسزایی دارد. اکنون با فکر کردن درباره نحوه بوجود آمدن مشکل، نفوذ و بیان نظرات خود پیشرفت خوبی در رابطه تان داشته اید. اما فرصت های شما برای رشد از هم اکنون شروع شده اند. پیشرفت شما به سوی جلو بعد از گفتگو با دوست تان آغاز می شود. مهم است که به این موضوع اشاره کنید که پیشرفت شما صرفا نیازمند ادامه ارتباط نمی باشد. در این لحظه ممکن متوجه شده باشید که بهتر است که به ارتباطی که دارید ادامه دهید و هر کدام از شما در راستای رشد و پیشرفت رابطه تان تلاش کند. به عبارت دیگر، احتمالا اکنون به  این موضوع پی برده باشید که چیزی که هر فرد به آن نیاز دارد حفظ رابطه و ارزش قایل شدن برای آن می باشد. اگر شما و دوست تان بتوانید رخداد های بین خوتان را درک کنید خواهید توانست به صورت گروهی کار کنید و مشکلات خود را بیان کنید. شما دارای استعداد توجه و احترام به نیازها و انتظارات خود از یک رابطه را پیدا خواهید کرد، حتی اگر با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشید. برای اجتناب از بروز مشکل در رابطه تان به خطوط قرمز یکدیگر توجه داشته باشید. با تفکر و صراحت با خود مهربان باشید و برای خود احترام قایل شوید. هرازگاهی با انجام گفتگوهای شفاف و صادقانه از انتظارت از یکدیگر آگاه شوید و رابطه خود را ارتقا ببخشید.


بیشتر بخوانید:

علائم شکست رابطه عاطفی را بشناسید

بایدها و نباید های ازخودگذشتگی در رابطه بین همسران

جدا شدن از یک رابطه با کمترین سختی در سه گام اساسی


در پایان، شما می توانید رابطه شکاف خورده خود را ترمیم کنید. می توانید به رابطه خود پایان دهید یا اینکه به رابطه خود یک شانس دیگر بدهید. با توجه به تفاوت های فردی و روابط مختلف تشخیص مسیردرست دشوار است. صرف نظر از گزینه ای که انتخاب می کنید فرصتی برای ترمیم شکاف خواهید داشت.

psychologytoday

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments