بازسازی سلولهای مغزی - پورتال رنگی

پزشکی و سلامت ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ بدون دیدگاه

بازسازی سلولهای مغزی

بازسازی سلولهای مغزی

برای تقریبا 100 سال این موضوع یک شعار زیست شناسی بوده است که سلول های مغزی یا نوون ها تکثیر و تولید نمیشوند. تصور بر این بود که از دوران جنینی(نطفه) تا سن 3 سالگی تمام رشد عمده و قابل توجه مغز اتفاق میافتد. بر خلاف آنچه که به طور گسترده ای مورد اعتقاد مردم قرار گرفته بود نوروگنسیس(Neurogenesis) پیوسته در مناطق به خصوصی از مغز بزرگسال اتفاق میافتد.

در یک کشف علمی شگفت انگیز در سال 1990 در دانشگاه پرینسن پژوهشگران یافتند(کشف کردند) که نورون های جدید در روندی ادامه دار و پیوسته در حال اضافه شدن به مغز میمون های تکامل یافته و بزرگسال بودند.

 این کشف قابل توجه بود چراکه میمون ها و انسان ها ساختار مشابه ای از مغز دارند.

این اکتشافات و بسیاری دیگر ار آن هایی که روی باززایی و تکثیر سلول ها در قسمت های دیگر مغز صورت میگرفت یک دنیای کاملا جدید در مورد نورگنسیس بزرگسال که به سادگی فرایند تولید نورون ها از سلول های بنیادی عصبی در یک مغز بالغ است را گشود.

تحقیق محوری روی میمون ها:

پژوهشگران پرینستن در ابتدا تکثیر سلول را در هیپوکامپ ها (ساختمان عصبی خمیده هایی که در کف شاخ میان بطن طرفی مغز قرار دارد) و منطقه بطنی از بطن جانبی در میمون ها را کشف کردند که برای شکل گیری حافظه و توابع سیستم عصبی مرکزی ساختار مهمی هستند.

بخش غشاء مغزی پیچیده ترین قسمت مغز است و دانشمندان از کشف کردن تشکیل نورون ها در این منطقه و عملکرد مغز وحشت زده بودند. لوب های قشر مغزی در قبال تصمیم گیری در سطح بالاتر و یادگیری مسئول اند.

همچنین بخوانید:  کشف روش نوین پیشگیری از پوکی استخوان

نوروگنسیس بزرگسال و یا بالغ در سه منطقه از غشاء مغز کشف شده اند:

منطقه جلو مغزی(واقع در جلو استخوان پیشانی) که تصمیم گیری ها را کنترل میکند.

منطقه گیجگاهی (شقیقه ای) تحتانی که نقش تشخیص بصری را بازی میکند.

منطقه استخوان اهیانه پشتی که نقش نمایش سه بعدی را بازی میکند.

پژوهشگران معتقدبودند که این نتایج برای ارزیابی اساسی توسعه از مغز نابغه و تکامل یافته است.

با اینکه تحقیق غشاء مغزی محوری برای پیشرفت پژوهش های علمی در این مکان بوده است یافته ها مباحثه هایی از آن زمان به جا میگذارند که هنوز ثابت نشده است که در مغز انسان اتفاق بیفتد.

تحقیقات انسانی:

از زمان مطالعات اولیه پرینستن تحقیقات جدیدتر نشان داده اند که تکثیر سلول های انسانی در پیاز بویایی اتفاق می افتد که در قبال اطلاعات حسی از قبیل بویایی و چین سینوسی مغز(برامدگی چین خورده مغز دندانه ای شکل) مسئول اند و قسمتی از هیپوکامس(توضیح قبلا داده شده) که برای تشکیل حافظه مسئولیت دارد.

پژوهش های پیوسته روی نوروگنسیس(Neurogenesis) نشان داده است که قسمت های دیگر مغز هم ممکن است تکثیر سلول انجام دهد خصوصا در بادامه مغز و هیپوتالاموس. بادامه مغز قسمتی را شامل میشود که احساسات را مدیریت میکند. قسمت هیپوتالاموس به ادامه دادن سیستم اتوماتیک عصبی و فعالیت هورمون هیپوفیز که دمای بدن و تشنگی و گرسنگی را کنترل می کند و در خواب و فعالیت های احساسی دخالت دارد، کمک میکند.

پژوهشگران خوش بین هستند که با مطالعات بیشتر دانشمندان شاید روزی کلیدی برای بازکردن قفل فرایند رشد سلول مغز و استفاده از دانش برای درمان و معالجه بسیاری از اختلالات روانپزشکی و امراض مغز مانند پارکینسون(فلج مرتعش) و بیماری های آلزایمری پیدا شود.

همچنین بخوانید:  عوارض آنتی بیوتیک برای خانم ها

منبع

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments