ورزش وزنه برداری برای کودکان خوب است یا بد؟ - پورتال رنگی

ورزش و سلامت ۰۸ فروردین ۱۳۹۷ بدون دیدگاه

ورزش وزنه برداری برای کودکان

ورزش وزنه برداری برای کودکان خوب است یا بد؟

کودکان از چه سنی می توانند وزنه برداری را شروع کنند؟

احتمالا ورزش وزنه برداری را به تازگی شروع کرده اید در حالی که پارکینگ منزل خود را به مکانی برای تمرین  کردن اختصاص داده اید و فرزندان کنجکاوتان نیز حین انجام تمرین های ورزشی به تماشا و تشویق  شما می پردازند. ممکن است آنها هم از شما تقلید کنند و به وزنه برداری علاقه مند شوند. در ابتدا به آنها اجازه دهید یک میله بدون وزنه را چند دفعه بلند کنند. این گونه آنها احساس می کنند که برای برداشتن وزنه آمادگی پیدا کرده اند. با پی بردن همسرتان به این موضوع، نگرانی های مادرانه اش شروع می شود و می پرسد: ((آیا بلند کردن وزنه برای بچه ها خطرناک نیست؟ آیا این کار باعث اختلال در رشد آنها نمی شود؟))

زنده باد مامان! اما جای نگرانی نیست. در ادامه به بررسی رازهایی درباره کودکان و وزنه برداری می پردازیم و درمورد وزنه برداری بدون خطر فرزندان دلبند تان  بحث خواهیم کرد.

رازهایی درباره کودکان و وزنه برداری

وزنه برداری باعث اختلال در رشد کودکان می شود. احتملا بیشترین ترسی که درباره کودکان و وزنه برداری وجود دارد اختلال در رشد آنان می باشد. فرض کنیم که رشد کودکان با بلند کردن وزنه به دو علت مختل می شود. اولا، این نگرانی وجود دارد که وزنه برداری در کودکان منجر به اختلاط صفحات رشد موجود در استخوان ها و درنتیجه مانع رشد آنها خواهد شد. دوما، وزنه برداری باعث اندکی شکستگی در صفحات رشد و در پی آن اختلال در رشد کودکان می شود. جردن فایگن بائوم و آستین باراکی، پزشک و مربیان استقامت، معتقدند شواهدی مبنی بر توقف رشد کودکان به علت وزنه برداری وجود ندارد. بعلاوه، براساس دانشکده پزشکی و تربیت بدنی آمریکا تا به امروز طی تحقیقات انجام شده  هیچ گزارشی مبنی بر شکستگی صفحات رشد کودکان بسبب وزنه برداری مشاهده نشده است.  دکتر فایگن بائوم در یک پادکست پزشکی- ورزشی در این زمینه توضیح می دهد  که شکستگی صفحه رشد تنها از طریق یک شوک شدید اتفاق می افتد و با وزنه برداری کودکان که وزنه های متناسب با سن خود بلند می کنند به ندرت رخ می دهد. با این اوصاف، وزنه برداری موجب اختلال در رشد کودکان نمی شود.

وزنه برداری خطرناک است.

درست است که وزنه برداری سبب اختلال در رشد کودکان نمی شود، اما آیا این فعالیت ورزشی خطرات دیگری ندارد؟ آیا بلند کردن وزنه به کمر آنها آسیب وارد نمی کند؟ آیا موجب کشیدگی ماهیچه ها نمی شود؟ آیا چرخاننده عضلات آنها دچار پارگی نمی شود و به تاندون های شان صدمه وارد نمی شود؟ در واقع، این امکان وجود دارد که ورزش هایی چون فوتبال یا بیسبال در مقایسه با وزنه برداری صدمه بیشتری به کودکان وارد می کنند. برخلاف باور عموم  ورزش وزنه برداری یکی از کم خطرترین ورزش ها برای هر رده سنی می باشد. دکتر فایگن بائوم  در مصاحبه ای که با وی صورت گرفته است بیان می کند که تحقیقات متعددی در زمینه میزان صدمات ناشی از وزنه برداری انجام شده است که متشکل از 1000 ساعت تمرین وزنه برداری و سایر ورزش های مورد علاقه کودکان می باشند. بر اساس نتایج بدست آمده میزان صدمات در هر 1000 ساعت تمرین وزنه برداری 0.13 می باشد. میزان صدمات حین بازی فوتبال 1.3 گزارش شده است. در نتیجه، کودکان هنگام بازی کردن فوتبال در مقایسه با وزنه برداری 100 برابر بیشتر در معرض صدمات هستند. علی رغم میزان صدمات ناشی از فوتبال، والدین کودکان خود را ازشرکت در بازی فوتبال منع نمی کنند. تمرین وزنه برداری در صورتی که به شکل صحیح و با نظارت صورت بگیرد می تواند از بی خطر ترین ورزش ها برای کودکان باشد.

همچنین بخوانید:  در باشگاه ورزشی این کارها را انجام ندهید

کودکان از چه سنی مجاز به شروع وزنه برداری به صورت حرفه ای هستند؟

طبق توضیحات ارایه شده وزنه برداری برای کودکان بی خطر است و موجب اختلال در رشد آنها نمی شود و با انجام آن خطر مرگ برای شان وجود ندارد. آیا درست است که یک کودک 8 ساله می بایستی در صورت شروع وزنه برداری، تمرین های استقامتی را نیز انجام دهد؟ پاسخ این پرسش خیراست، براساس یافته های  فایگن بائوم و باراکی تمرین بلند کردن مستقیم وزنه و انجام عمل بشین- پاشو هم زمان با وزنه برداری برای کودکان بسیار مناسب است اما انجام تمرین های وزنه برداری طبق یک برنامه پیشرفته و مداوم (افزایش وزن وزنه ها در جلسات بعدی) تا زمانی که در مرحله 4 معیار تنر پوبرتی  قرار نگرفته اند به هیچ وجه توصیه نمی شود. با قرار گرفتن یک نوجوان در مرحله 4 تنر پوبرتی به مرحله بلوغ کامل می رسد. در این مرحله موهای زائد در هر دو جنس پسر و دختر رشد می کند، رشد سینه ها در دختران کامل می شود و اندام جنسی در پسران بزرگ تر و رنگ آن تیره تر می شود. همچنین موهای زیر بغل و صورت پسران شروع به رشد کردن می کنند و صدای شان بم تر می شود. محققین انجام تمرین های منظم وزنه برداری تا پیش از رسیدن به مرحله 4 تنر پوبرتی را به علت فقدان سطوح هورمونی (به ویژه هورمون تستوسترون) توصیه نمی کنند. هورمون تستوسترون به منظور پیشرفت در تمرین و بازیابی جسمانی در هر جلسه مورد نیازمی باشد. به طور کلی افراد از سن 4 تا 17 سالگی وارد مرحله 4 تنر پوبرتی می شوند. این نسبت ممکن است برای افراد مختلف تغییر کند. یک فرد 12 ساله که در پایه ششم درس می خواند ممکن است در مرحله 4 تنر پوبرتی قرار گرفته باشد واز لحاظ فیزیکی آمادگی آموزش وزنه برداری را داشته باشد. در حالی که شخصی دیگر دیرتر به سن بلوغ می رسد و تا پایه دبیرستان آمادگی آموزش وزنه برداری را پیدا نکند. عجله نداشته باشید. اجازه دهید سن بلوغ فرزند- تان شروع وزنه برداری را تعیین کند.

کودک خردسال تان به وزنه برداری علاقه دارد: فعالیت هایی که باید انجام دهد؟

تا زمانی که کودکان در مرحله 4 بلوغ قرار نگرفته باشد نیازی به انجام برنامه ی مشخصی ندارد، به آنها اجازه دهید وزنه برداری را تنها برای سرگرمی انجام دهند. هدف از آموزش وزنه برداری در کودکان خردسال یادگیری الگوهای حرکتی وزنه برداری و تمایل به حفظ تناسب اندام می باشد. تحقیقات نشان می دهند که کودکان خردسال در صورت برخورداری از یک برنامه وزنه برداری نظارت شده می توانند توانایی های خود را تقویت کنند. استقامت اکتسابی آنها سبب افزایش نورون های حرکتی می شود که با هر انقباض ماهیچه ها تحلیل می روند. اساسا هرچه کودکان با وزنه تمرین کنند نورون های حرکتی آنها کارآمد تر می شود و از استقامت بیشتری برخوردار می شوند. ایجاد عضله در بدن شخص تا رسیدن به مرحله 4 بلوغ صورت نمی گیرد. در ادامه به دستورالعمل هایی برای کودکان خردسالی که تمرین وزنه برداری می کنند اشاره می کنیم.

همچنین بخوانید:  علائمی که می گوید باید استراحت کنید!

کودکان خود را مجبور به تمرین وزنه برداری نکنید.

چنانچه کودکان تان به وزنه برداری علاقه نشان می دهند آنها را به این کار تشویق کنید، اما وادار به انجام آن نکنید زیرا بعدها موجب ایجاد حس تنفر به  ورزش در آنها بوجود می آید. آنها می بایست ادامه زندگی خود را به صورت حرفه ای به ورزش بپردازند. مطمئنا بیشتر والدین فرزندان خود را داوطلبانه به انجام وزنه برداری تشویق نمی کنند. مثلا قهرمان قدرتمند وزنه برداری کریس دوافین قدرتمند بودن را به دیگران آموزش می دهد اما هیچ گاه فرزندان خود را به وزنه برداری تشویق نمی کند. اما اگر آنها به وزنه برداری علاقه مند باشند به آنها به صورت جذابی آموزش خواهد داد.

کودکان مجاز به بلند کردن وزنه سبک بلند هستند.

کودکان نباید وزنه های سنگینی را بلند کنند یا فشار سختی متحمل شوند. تمرکز آنها بایستی بر روی تمرین و آمادگی خود باشد نه وزنه هایی که بلند می کنند. وزنه های مخصوص بزرگسالان برای کودکان بسیار بزرگ هستند. کودکان از وزنه هایی استفاده می کنند که از روگ ساخته شده اند و 11 پوند وزن دارند. کودکان در ابتدا نمی توانند وزنه های 25  تا 45 پوندی را بلند کنند اما وزنه های 2.5 تا 10 پوندی برای آنها مناسب است. دختر 4 ساله ام  اسکوت قادر است پنج دفعه وزنه روگ 2.5 پوندی مخصوص کودکان را که مجموعا 16 پوند وزن دارند بدون زحمت بلند کند. اگر کودکان تان می خواهند وزنه های سبک تری بردارند برای شان وزنه های کوچک تری تهیه کنید و هر دفعه 0.5 تا 2.5 پوند به وزنه ها اضافه کنید.

لحظاتی شاد را برای تمرین وزنه برداری کودکان تان فراهم کنید.

نخستین هدف از شروع وزنه برداری و یا هر فعالیت ورزشی توسط کودکان  ایجاد انگیزه در آنها برای ورزش کردن می باشد. بیشتر کودکان نیازی به دنبال کردن یک برنامه حرفه ای وزنه برداری ندارند. به آنها اجازه دهید با وزنه ها بازی کنند و برای وزنه برداری حرفه ای آمادگی پیدا کنند. فرزندان من هنگامی که پدرشان تمرین وزنه برداری می کند نزد او می روند، مدت زمانی را مشغول بلند کردن وزنه های مخصوص کودکان می شوند، سپس پیش از آنکه دوباره به تمرین بپردازند با وسیله دیگری سرگرم می شوند. برنامه تمرینی آنها از نظم خاصی برخوردار نمی باشد.

همچنین بخوانید:  معرفی تمرینات ورزشی برای چربی سوزی در منزل

اگر کودکان خواستار برنامه تمرینی است تعداد دفعات تمرین را افزایش دهید و وزن وزنه ها را به تدریج بالا ببرید.

در صورتی که کودک تان واقعا به برنامه تمرینی علاقه مند است برایش فراهم کنید اما تعداد دفعات تمرین را در طولانی مدت افزایش دهید و وزن وزنه ها را هر بار در مقادیر کم بالا ببرید. یافته های بدست آمده از تحقیقات صورت گرفته در رابطه با یادگیری وزنه برداری در کودکان حاکی از آن هستند که کودکان مجازند  تمرین های وزنه برداری را در 1 تا 2 ست شامل 6 تا 15 دفعه تکرار کنند. برای شروع اجازه دهید کودک وزنه ای را که توانایی برداشتن آن را دارند 10 تا 15 دفعه بلند کند. در صورتی که احساس خستگی کند مشکلی وجود ندارد اما نباید دچار درد عضلانی شود. سپس به صورت تدریجی وزن وزنه ها را در مقادیر کم افزایش دهید. اگر کودک تان یک تمرین را طی 15 دفعه به آسانی انجام داد، وزن وزنه ها را 5 تا 15 بالا ببرید. کودک باید بتواند یک تمرین ورزشی را بدون زحمت زیاد تکرار کند. چنانچه نتواند وزنه را بلند کند، وزن وزنه ها برای او بسیار سنگین است. در صورتی که  وزن وزنه ها سبک باشد و در هر جلسه مقدار وزن آنها تغییری نکند، تعداد دفعات تمرین را 2 تا 3 جلسه در هفته (در روزهای متوالی نباشد) تعیین کنید. حتی 1 جلسه در هفته نیز می تواند حس کنجکاوی و علاقه کودک تان را ارضا کند.

حتی اگر کودک تان طبق برنامه تمرین می کند، انواع فعالیت های تمرینی را با یکدیگر ترکیب کنید.

در صورتی که کودک 10 ساله تان طبق یک برنامه نیمه منظم تمرین می کند مطمئن شوید که تمرین های ورزشی دیگری را با آن ترکیب کند. کودکان بایستی تا زمانی که جوان هستند درحد ممکن در معرض فعالیت های بدنی متعددی قرار بگیرند. اختصاصی ورزش کردن کودکان سبب آسیب رساندن به عملکرد ورزشی آنها در سنین بالا تر می شود. بنابراین انجام تمرین های ورزشی مانند: پرتاب توپ های پزشکی، چرخش کتل بل، بارفیکس زدن و حرکات ورزشی مربوط با وزن بدن (بادی ویت) و ورزش های طبیعی توصیه می شود. در نتیجه، وزنه برداری برای کودکان کاملا بی خطر است و سبب اختلال در رشد آنها نمی شود. به کودکان تان اجازه دهید تا زمان رسیدن به سن بلوغ ورزش وزنه برداری را هر طور که می خواهند با بلند کردن وزنه های سبک مخصوص کودکان تمرین کنند. اجازه ندهید تا زمانی که کودک تان وارد مرحله 4 تنرپوبرتی نشده است از برنامه منظمی که طبق آن هر جلسه به مقدار وزن وزنه ها اضافه می شود پیروی کند. بگذارید تا زمانی که وارد اجتماع می شوند برای شان الگوی مناسبی از تناسب اندام باشید (حتی فراتر از آن).

artofmanliness

Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments