ویروس HPV چگونه باعث ابتلا به سرطان می شود؟ - پورتال رنگی
ویروس HPV چگونه باعث ابتلا به سرطان می شود؟
تحقیقات اخیر نشان می دهد که ویروس HPV چگونه باعث ابتلا به سرطان می شود؟
ما می دانیم که رفتار های خاص و عوامل محیطی می توانند منجر به سرطان شوند، مانند سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض آلودگی، اما تحقیقات اخیر پیشنهاد می کند که گاهی اوقات پاسخ سیستم ایمنی بدن ما نسبت به یک ویروس ممکن است منجر به جهش های ناشی از سرطان شود. تحقیقات هنوز هم در مراحل اولیه است، اما اگر ویروس را در طول دوره ی آزمایش بیشتر نگه دارند، ممکن است منجر به کشف روش های موثر تر برای جلوگیری از سرطان شود.
جنرال نیوز گزارش داد: مطالعات مرکز سرطان دانشگاه کلورادو، نشان داده است که آنزیم های ایجاد شده توسط سیستم ایمنی بدن در پاسخ به ویروس مهاجم ممکن است باعث جهش های سرطانی شود. با توجه به تحقیقات، آنزیمی که APOBEC3 نام دارد در پاسخ به عفونت ویروسی منتشر می شود و DNA را در تلاش جهت غیرفعال سازی آن به کار می اندازد. اگرچه، ممکن است این تقلا کردن DNA سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان شود. این فرضیه ممکن است به توضیح اینکه چرا عفونت با ویروس HPV اغلب منجر به سرطان می شود کمک کند.
محققان در مطالعات خود، نشان دادند که آنزیم APOBEC3 سبب جهش در ژن هایی می شود که دارای حدود %40 HPV هستند- و سبب ابتلا به سرطان های سر و گردن می شود. اما فقط 10% سرطان های سر و گردن به ویروس HPV مربوط نیست.
پژوهشگر ارشد تحقیقاتی Dohun Pyeond توضیح می دهد که “ما می دانیم برخی از این مکانیسم هایی که این جهش ها را ایجاد می کنند، مثلا، تابش اشعه ماورا بنفش (UV) می تواند باعث جهش هایی شود که به سرطان پوست منجر شود، و سیگار کشیدن میتواند باعث جهش هایی شود که منجر به سرطان ریه شود.” اما سرطان های زیادی وجود دارند که ما منبع جهش آن را نمی دانیم. APOBEC3 می تواند توضیح دهد که چگونه برخی از این جهش ها ایجاد می شوند. دراصل، APOBEC3A می تواند به روش های زیادی فعال شود- نه فقط با عفونت HPV -کارکرد آن ممکن است یک درصد از جهش های سرطانی را در بسیاری از انواع سرطان به وجود آورد.”
با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری بیماری، ویروس HPV بیشتر سرطان دهانه رحم را ایجاد می کند، اما همچنین برای ایجاد سرطان واژن، سرطان مهبل، آلت تناسلی، رکتوم، و ریفلاکس شناخته شده است. به طور کلی، حدود 31،500 مورد سرطان در سال را می توان به HPV نسبت داد. در حال حاظر یک واکسن برای جلوگیری از عفونت HPV وجود دارد، با این حال، واکسن زدن در سن کمتر، ترجیحا قبل از قرار گرفتن در معرض ویروس موثر تر است.
اگر این خط تحقیق همچنان ادامه یابد، دانشمندان ممکن است قادر به تولید داروهایی باشند که از اثر APOBEC3 بر روی DNA انسان جلوگیری کند.
پیون می گوید: “شاید اگر شما مبتلا به HPV هستید یا دارای سطح بالایی از APOBEC3A هستید، شما می توانید یک دارو برای پیشگیری از جهش های مهمی داشته باشید.”
با این حال، همچنین تیم تحقیقات یادآوری می کند که عوامل دیگر در خطر ابتلا به سرطان علاوه بر اثر آنزیم وجود دارند، و آن ها امیدوارند که بیشتر تحقیق کنند.